Sorin Bogdan
898 vizualizări 10 iun 2018

”Este un moment minunat, un moment special, la care am visat de când m-am apucat de tenis. Roland Garros este turneul meu favorit de Grand Slam şi întotdeauna mi-am zis că - dacă va fi să câştig unul - mi-aş dori să se întâmple aici. Iar acum, (visul n.r.) a devenit realitate. Familia mea a fost întotdeauna alături de mine, de când am început să joc tenis. Vreau să îi mulţumesc. La fel cum mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături în aceşti 20 de ani. tuturor prietenilor şi oamenilor pe care îi consider speciali în viaţa mea. Fără ei, n-aş fi putut să-mi revin după ce am pierdut trei finale de Grand Slam. Acum nu-mi doresc decât să mă bucur de acest moment foarte special,” a declarat Simona Halep la conferinţa de presă oficială de după finala de la Roland Garros.

Întrebată cum de-au fost atât de mulţi români în tribune, Simona s-a scuzat, râzând, că nu ea le-a cumpărat bilete: ”Mai demult, le cumpăram bilete, dar acum, nu. Au venit singuri şi apreciez efortul pe care îl fac întotdeauna. E minunat să-ţi transmită atâta energie... Dar şi francezii m-au susţinut! Mulţumesc tuturor ! A fost o atmosferă nemaipomenită!”

Simona Halep a învins-o în trei seturi 3-6 6-4 6-1 pe americanca Sloane Stephens (locul 10 WTA) şi a cîştigat finala turneului de tenis de la Roland Garros. Primul set a fost o luptă strânsă de 42 de minute, în care Stephens a reuşit să-şi impună jocul. În setul al doilea, Simona reuşeşte să răstoarne echilibrul partidei în favoarea sa şi să păstreze trendul până la final, cu un ultim set de-a dreptul fulminant. 

La finalul partidei, Simona Halep ridică deasupra capului trofeul Openului francez. Nu există un sentiment mai frumos, după cum scriu pe twitter oficialii de la Roland Garros.

 

 

Citește și: