Departamentul Sport - Mediafax
2772 vizualizări 11 iun 2018

Când primarul general al Capitalei Gabriela Firea şi-a început discursul de prezentare a Simonei, mii de oameni au huiduit-o la unison. Firea şi-a dat seama că nu trebuie să prelungească momentul: "Bun venit, Simona Halep! Te rog să primeşti din sufletul nostru cheia oraşului Bucureşti şi această plachetă ovaţională. Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut!", au fost cuvintele politicianului, urmate de prima reacţie a Simonei. Iată momentul în care Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, este huiduită de românii din tribunele Arenei Naţionale.

"Vă mulţumesc foarte mult că aţi venit aici. Bucuria e chiar mai mare decât pe Centralul de la Paris, vă mulţumesc foarte mult. Nu m-am aşteptat la aşa ceva, e un moment deosebit. Sunt foarte mândră că sunt româncă. Aceste performanţe au venit 100% din ţara noastră. M-am antrenat şi am crescut aici," a transmis Simona, în aplauzele miilor de fani care i-au scandat numele.

La puţin timp de la acest moment, Gabriela Firea a reacţionat şi a scris pe Facebook: ”Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, spune o vorbă veche din popor!

Ultima postare pe Facebook a Gabrielei Firea, inainte de a-si sterge contul
 

Câteva minute mai târziu, exasperată de virulenţa comentariilor internauţilor, Gabriela Firea şi-a suspendat contul de Facebook.

Printre cei care au venit pe Arena Naţională alături de Simona Halep s-au numărat şi marii sportivi Nadia Comăneci, Gică Hagi, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin. Iată înregistrarea integrală a ceremoniei organizată de Primăria Capitalei pe Arena Naţională, în cinstea Simonei Halep, învingătoare la Roland Garros.

Numărul unu mondial s-a întors în România luni, în jurul orei 16.30, cu o aeronavă TAROM care a adus-o la Aeroportul Otopeni şi mulţi au fost surprinşi când au văzut replica în miniatură a marelui trofeu de la Roland Garros.

Acordat pentru prima dată în istorie în 1979, trofeul de la Roland Garros este considerat unul dintre cele mai prestigioase din tenis, iar organizatorii competiţiei pariziene nu vor să rişte niciodată să-l piardă. A existat o singură excepţie când trofeul de 5,4 kilograme de argint masiv a ajuns la un jucător. Şi s-a întâmplat pentru a marca un moment istoric, anul trecut, când Rafael Nadal a cucerit al zecelea titlu pe zgura pariziană şi a primit trofeul original.

 

Citește și: