Alexandru Stanila
904 vizualizări 13 iul 2019

Simona Halep a devenit, sâmbătă, prima românca care a câştigat titlul la Wimbledon, iar noua campioană a turneului britanic a oferit, la finalul meciului cu Serena Williams, primele reacţii. 

 

„Niciodată nu am jucat un meci mai bun. A fost cel mai bun meci. Serena a fost mereu o inspiraţie, aşa că mulţumesc mult pentru asta. Am lucrat mult pentru a ajunge aici, pentru a juca în faţa Curţii Regale. Mulţumesc. Am avut emoţii. Am avut, stomacul meu nu era foarte bine înainte de meci, dar am ştiut că nu e timp de aşa ceva, de emoţii. Am intrat pe teren şi am dat tot ce am putut. E ceva special să ţin acest trofeu şi nu voi uita niciodată această zi. A fost visul mamei mele, spunea când aveam 10-12 ani că dacă vreau să fac ceva în tenis, trebuie să câştig Wimbledon. Acea zi a venit. Le mulţumesc mamei şi părinţilor mei, de fapt.

La începutul turneului, le-am spus celor din vestiare că dacă voi câştiga, va fi incredibil pentru că voi obţine cardul de membru şi acces pe viaţă aici. Aşa că acum sunt aici. A fost unul dintre motivele pentru care am vrut să câştig acest turneu, aşa că sunt foarte fericită.

 

 

 

Am lucrat mult pentru a schimba planul de joc, nu a fost uşor, aici nu prea pot alerga la fel de mult, dar am început să simt jocul, să ştiu ce să fac cu mingea. Abia aştept să mă întorc la anul. Părinţilor, familiei, vă mulţumesc! Nu aş fi aici fără voi. Fără voi, nici nu m-aş fi născut (n.r. - râde). Echipei mele, lui Darren Cahill. Vă mulţumesc mult! Aş vrea să-i mulţumesc ţării mele, pentru că mă susţine oriunde aş juca. A fost uimitor. Vă mulţumesc! Le mulţumesc şi celor din familia Regală. A fost o onoare să câştig la Wimbledon!”, a declarat Simona Halep, la finalul meciului cu Serena Williams.

 

 

 

Simona Halep a câştigat, sâmbătă, finala feminină de la Wimbledon, contra americancei Serena Williams, scor 6-2, 6-2.

Foto: Wimbledon / Twitter

Citește și: