Firuta Flutur
331 vizualizări 4 iun 2018

Liderul mondial nu a avut nevoie decât de 60 DE MINUTE pentru a trece de Elise Mertens şi a ajunge pentru a treia oară în carieră în sferturile de finală ale Open-ului francez. Începutul de săptămână şi vremea capricioasă de la Paris au adus puţini spectatori la meciul Simonei, care - de altfel - avea un final uşor de pronosticat: românca era FAVORITĂ DETAŞAT. În tribune, pe lângă Ion Ţiriac, care a urmărit majoritatea partidelor tenismenelor românce, se aflau părinţii Simonei, Tania şi Stere Halep.

În ciuda evidenţelor şi a faptului că, în singura întâlnire dintre cele două, în turneul de la Madrid, unde Halep o spulberase pe Mertens (6-0 6-3), înainte de meci, antrenorul belgiencei s-a hazardat în tot felul de declaraţii bombastice. ”Elise are şansa ei, pentru că românca ESET SLABĂ, uneori, LA NIVEL MENTAL. Sigur că Elise trebuie să o aducă pe Simona în acest punct. Trebuie să nu se teamă, să joace variat, să avanseze la fileu şi mai ales să lovească în profunzime. Cred că este o tactică bună, deoarece Halep trebuie să iasă din zona de confort. Elise ARE O ŞANSĂ dacă reuşeşte asta,” a declarat Hendrik Vleeshouwer. 

În realitate, eleva lui nu a avut NICI O ŞANSĂ în faţa liderului mondial dezlănţuit. 6-2 în primul set de 34 de minute + 6-1 în al doilea set de 24 de minute.

 

Citește și: