Mihaela Măncilă
570 vizualizări 19 iul 2018

Simona Halep a devenit prima jucătoare din România care a ajuns pe locul 1 WTA şi a doua, după Virginia Ruzici, care a cucerit un titlu de Grand Slam, la Roland Garros.

Decizia lui Halep de a nu participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 a produs numeroase controverse, dar jucătoarea de 26 de ani e decisă să se revanşeze peste 2 ani, la Tokyo.

Mai mult decât atât, Simona îşi doreşte şi trofeul Fed Cup, alături de echipa României, care a revenit în Grupa Mondială, urmând să-şi afle pe 24 iulie adversara din primul tur al ediţiei 2019.

”Îmi doresc să câştig o medalie la Olimpiadă şi trofeul Fed Cup. Nu e uşor la Fed Cup. Noi, jucătoarele de la echipă, trebuie să fim unite, să ne transmitem energie pozitivă. E greu să te adaptezi pentru că joci foarte puţin. La Fed Cup am jucat mereu bine, când am fost sănătoasă. Chiar sunt recunoscătoare competiţiei, pentru că m-a ajutat să câştig la Roland Garros", a declarat Simona Halep, într-un interviu pentru Eurosport.

La întoarcerea în ţară, după triumful istoric de la Roland Garros, Halep a vorbit şi despre visul său de a cuceri o medalie la Jocurile Olimpice.

”Mereu mi-am dorit o medalie olimpică, însă data trecută a fost un pic greu şi cu toate problemele din acea zonă, am hotărât să nu joc. Dar am jucat la Londra, în 2012 şi a fost chiar ceva deosebit. Dacă voi fi sănătoasă, dacă o să fiu aptă de joc, mă duc cu cea mai mare plăcere, pentru că este ceva total diferit să joci la Olimpiadă pentru ţara ta. Ceva diferit chiar şi de un Grand Slam. Aşa că o să merg, dacă o să fiu sănătoasă", a promis Halep.

În absenţa Simonei Halep, în 2016, Horia Tecău şi Florin Mergea au adus prima medalie olimpică din istoria tenisului românesc. Cei doi au jucat finala de dublu la Rio, pierdută în faţa spaniolilor Rafael Nadal şi Marc Lopez.

La singura sa prezenţă la Jocurile Olimpice, în 2012, Simona Halep a fost eliminată încă din primul tur, fiind învinsă în două seturi de Iaroslava Shvedova, din Kazahstan.

Foto: Hepta

 

Citește și: