Răzvan Stîngă
Nicolae Oprea
252 vizualizări 27 iul 2018

SNST (Sindicatul Naţional Sport şi Tineret) este nemulţumit de salariile pe care le primeşte şi a deschis astăzi o serie de proteste. Reprezentanţii SNST vor, prin această acţiune, să forţeze Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Muncii să modifice, printre altele, sistemul salarizării, modul de acordare a sporurilor şi egalizarea salariilor din federaţiile sportive naţionale.

„Sindicatul Naţional Sport şi Tineret protestează în numele a peste 3.500 de salariaţi din Sport şi Tineret care s-au săturat să fie bătaia de joc a conducerii ministerului. În urma aplicării prevederilor Legii salarizării 153/2017, 70% din personal, indiferent de vechime, studii, funcţie, este plătit cu 1.300 lei net/lună. Membrii noştri au aşteptat suficient după promisiunile mincinoase ale reprezentanţilor MTS şi MMJS. 

În cazul în care condiţiile nu vor fi acceptate, sindicaliştii vor organiza un miting de protest pe 2 august, iar pe 8 august ameninţă că vor intra în grevă generală.

„Protestul de pe 2 august va fi urmat de un marş spre Camera Deputaţilor şi Guvern – o parte dintre protestatarii vor pleca spre Parlament, iar alţii vor merge la Guvern, unde vor depune revendicările. În acest interval, salariaţii din teritoriu vor protesta în faţa propriilor instituţii”, anunţă sindicaliştii.

De asemenea, reprezentanţii sindicatului mai anunţă faptul că miercuri, 8 august, vor fi în grevă generală. „Se va înceta total activitatea în Sport şi Tineret până la soluţionarea revendicărilor.”

Citește și: