Denis Şchiopu
2205 vizualizări 2 ian 2018

Muguruza a abandonat din cauza unor crampe musculare. Simona avea mari emoţii la început de an şi era obligată să câştige titlul de la Shenzhen pentru a sta liniştită, întrucât Garbine se afla la doar 40 de puncte în spatele ei. Iberica rămâne însă cu 6.005 puncte şi nu mai poate urca pe locul 1 după retragerea de la Brisbane, în timp ce Halep are 6.175 de puncte.

Singura tenismenă care o mai poate detrona pe Simona Halep este Caroline Wozniacki, însă constănţeanca trebuie să se califice în sferturi la Shenzhen. Halep o va întâlni în optimile de finală pe Ying-Ying Duan, jucătoare aflată pe locul 91 WTA. Meciul care va avea loc miercuri dimineaţă le va pune pentru a doua oară faţă în faţă pe cele două - românca a câştigat cu 3-6, 6-3 6-2 precedenta confruntare, disputată la Eastbourne 2017.

În eventualitatea în care Simona Halep pierde în optimi la Shenzhen, Caroline Wozniacki trebuie să câştige titlul de la Auckland pentru a deveni lider. Cu o victorie în faţa lui Duan, Halep va aborda, pentru prima dată în carieră, un turneu de Mare Şlem din poziţia de număr unu mondial şi principală favorită la câştigarea competiţiei.

Citește și: