Mihaela Măncilă
566 vizualizări 27 iun 2018

Naţionala Mexicului a intrat în istoria Cupei Mondiale. În secunda 13 a partidei cu Suedia, mexicanul Jesus Gallardo a văzut cartonaşul galben. La doar un minut distanţă, suedezii au atacat poarta apărată de Ochoa, dar tabela de marcaj a rămas intactă. Emil Forsberg şi Marcus Berg au încercat şi ei să marcheze, însă mingea nu a intrat în poarta Mexicului. Replica mexicanilor a venit în minutul 17. Carlos Vela a şutat la colţul lung din afara careului, dar mingea a trecut milimetric pe lângă poarta Suediei. Minutul 29 a dat emoţii ambelor echipe. Chicharito a preluat mingea cu mâna în propriul careu, însă, în urma consultării probei video, centralul Pitana a decis să nu acorde penalty, ci doar un corner. Portarul Ochoa a salvat din nou poarta Mexicului. Carlos Vela a încercat să marcheze, însă mingea s-a dus peste poartă. Repriza s-a încheiat cu un şut puternic al lui Marcus Berg în plasa exterioară, iar scorul la pauză arăta 0-0 şi Mexicul era calificată în optimile Cupei Mondiale, în timp ce Suedia era out.

Europenii au început în forţă partea a doua a meciului. Augustinsson l-a învins pe Ochoa şi a deschis scorul în minutul 50. 4 minute mai târziu acelaşi Augustinsson a încercat dubla, dar fără noroc. Mexic a gafat din nou, iar Suediei nu i s-a mai refuzat penalty-ul. Hector Moreno a faultat în careu, iar fundaşul de 33 de ani Adreas Granqvist a şutat impecabil de la 11 metri şi a dus scorul la 2-0 pentru Suedia. Chicharito a încercat să reducă din diferenţă în minutul 70, însă şutul său s-a dus peste poartă. Ghinionul nu a lăsat-o să respire pe naţionala Mexicului. 4 minute mai târziu, Edson Alvarez a înscris în propria poartă şi a stabilit scorul final 0-3, rezultat care a clasat-o pe Suedia pe primul loc în grupa F şi a calificat-o în optimi.

Alături de Mexic, Suedia s-a calificat mai departe, în timp ce Campioana Mondială din 2014, Germania, a pierdut cu 0-2 în faţa Coreei de Sud şi a plecat acasă.

Mexic - Suedia 0-3

Mexic: Ochoa - Velazquez, Salcedo, Moreno, Gallardo - Guardao, H. Herrera - Layun, Vela, Lozano - Chicharito
Rezerve: Tavalera, Jose de Jesus Corona - Aquino, Ayala, Jesus Corona, G. Dos Santos, J. Dos Santos, Fabian, E. Gutierrez, R. Jimenez, R. Marquez, Peralta


Suedia: Olsen - Lustig, Lindelof, Granqvist, Augustinsson - Claesson, Larsson, Ekdal, Forsberg - Berg, Toivonen
Rezerve: Nordfeldt, K. Johansson - Durmaz, Guidetti, Helander, Hiljemark, P. Jansson, Thelin, Krafth, M. Olsson, Rohden, G. Svensson

Citește și: