Departamentul Sport - Mediafax
892 vizualizări 29 ian 2019

Înainte să devină un jucător de top, tenismenul Lucas Pouille, manageriat de Ion Ţiriac, a trecut printr-un drum bătătorit deja de alte talente ale sportului alb.

A început de jos, cu turnee ITF şi Challenger, iar la unele dintre ele, jucate în România, a dat peste practici care au devenit din ce în ce mai folosite în ultimii ani în circuitul profesionist.

"În urmă cu ceva ani, am jucat câteva Challenger-uri în România. De la început, au apărut în jurul meu patru sau cinci persoane care într-o zi mă susţineau până la moarte, iar a doua zi erau împotriva mea, pentru că pariaseră.

Mi-au oferit bani pe Facebook şi pe alte reţele sociale pentru a pierde, dar nu am răspuns niciodată acestor propuneri. Singurul mod în care poţi triumfa este să munceşti. Pot să înţeleg că sunt unii jucători care se lasă cumpăraţi cu 5.000 de euro pentru că, în astfel de competiţii, dacă se impun, primesc o sumă mai mică.

E uşor de pariat, mai ales în ţările din Est. Casele de pariuri fac bani, dar sunt multe lucruri ascunse în spatele lor. Pe viitor, ar trebui eliminată influenţa acestora," a declarat semifinalistul de la Australian Open, pentru publicaţia franceză RMC Sport.

La ce turnee a participat Pouille în România

În România, francezul Lucas Pouille a participat în 2013 şi 2014 la challenger-ul de la Braşov, unde a ajuns până în sferturi de finală la prima participare şi apoi a pierdut în primul tur.

În 2014 a jucat şi la Arad, unde a ajuns până în semfinale, şi la un ITF la Galaţi, înfrângere în turul al doilea. În 2016, Pouille, acum 17 ATP, a evoluat la ultima ediţie a Năstase-Ţiriac Open, fiind învins în finală de Fernando Verdasco.

Foto: Hepta

Citește și: