“Pele nu şi-a exprimat niciodată opinia despre acest lucru. Nu şi-a exprimat niciodată opinia despre problema rasismului din Brazilia. El este o persoană care ar fi putut face ca lucrurile să progreseze. Nu îl cunosc pe Pele, dar cred că el trebuie să treacă peste ceva egoism. Poate Pele nu are un suflet atât de mare, pentru că dacă vezi imaginea pe care o are în lume consider că ar fi trebuit să facă alte lucruri. Rămân convins că la finalul vieţii va regreta asta”, a spus Thuram, potrivit telekomsport.ro.

Thuram a vorbit şi despre incidentul controversat de la un meci din LaLiga din 2014, dintre FC Barcelona şi Villareal, când Dani Alves a mâncat o banană aruncată pe teren în direcţia sa, în momentul în care se pregătea să execute o lovitură de corner.

Thuram a spus că arbitrul ar fi trebuit să intervină, pentru că un asemenea moment este de neacceptat.

„Trebuie să fim curajoşi, să oprim jocul pentru a reflecta”, a declarat Thuram la postul brazilian de televiziune. „Un copil nu se naşte rasist, ci devine astfel. Educaţia lui este principala armă”, a conchis fosta legendă a fotbalului internaţional.

Citește și: