Andrei Pal
231 vizualizări 27 mai 2018

Meciul a avut loc sâmbătă, pe stadionul Naţional Arcul de Triumf din Capitală.

Pentru al treilea an consecutiv, finala s-a disputat între Timişoara Saracens şi Ştiinţa Baia Mare şi tot pentru a treia oară victoria, a aparţinut ”Sarazinilor”. Meciul a fost însă echilibrat, per ansamblu, cu un final în care Zimbrii din Baia Mare s-au aruncat în atac pentru a surmonta diferenţa de şase puncte. O eroare în tuşă, la doar nici metri de butul advers, le-a zădărnicit planurile. Mai pragmatici, timişorenii au ştiut să gestioneze perfect avantajul avut.

Pentru echipa campioană au marcat: Jack Umaga, Tangimana Fonovai – câte un eseu, Samoa Luke – o transformare şi 3 lovituri de pedeapsă. CSM Baia Mare a punctat prin Cristi Chirică, Răzvan Ailenei – câte un eseu, Taniela Maravunawasawasa – un dropgol şi o transformare.

• Medaliile de bronz în acest sezon au fost cucerite de Steaua, care s-a impus cu 22-21 (6-7) în faţa celor de la CSM Bucureşti. Cele două echipei s-au întâlnit pentru a treia oară consecutiv în finala mică. Dacă Tigrii de la CSMB s-au impus în anterioarele două întâlniri, de data aceasta succesul le-a surâs steliştilor. Militarii s-au impus dramatic, cu un eseu marcat în ultimul minut de joc.

 

Citește și: