Claudiu Giurgea
254 vizualizări 27 mar 2018

Champions League şi Europa Legue intră într-o nouă eră, după ultimele decizii ale UEFA. Începând din sezonul următor, o serie de schimbări vor avea loc.

A patra schimbare va fi permisă, dar numai în fazele eliminatorii ale competiţiei şi doar în prelungirile partidei, iar cele trei schimbări nu vor fi afectate. Echipele care vor ajunge în finalele din Liga Campionilor, Europa League şi Supercupa Europei vor putea să se prezinte cu 23 de jucători, faţă de 18 jucători în prezent. La restul meciurilor se vor păstra loturile formate din 18 fotbalişti.

Orele de start se vor schimba şi ele. În loc de ora 21:45, ora clasică, UEFA a hotărât ca partidele să înceapă la ora 22:00, cu mici excepţii: două meciuri ale zilei din faza grupelor vor fi programate la 19:55. În ceea ce priveşte Europa League, toate meciurile care se vor disputa până în optimi vor fi programate la orele 19:55 şi 22:00, în timp ce semifinalele şi finala se vor disputa de la 22:00.

Cluburile vor putea să suplimenteze lista pe care o trimit la UEFA cu trei jucători, la finalul fazei grupelor.

Echipele care au câştigat de trei ori consecutiv sau de cinci ori în istorie Europa League, inclusiv Cupa Uefa (n.r. – vechea denumire a competiţiei), vor putea purta pe mânecă o emblemă care să le dovedească performanţele. În prezent, doar Sevilla se poate bucura de acest privilegiu, datorită celor cinci trofee Europa League câştigate în 2006, 2007, 2014, 2015 şi 2016.

Citește și: