Andru Nenciu
227 vizualizări 5 oct 2017

Potrivit Mediafax, premierul Tudose şi prefectul de Hunedoara au anunţat că minerii sunt în viaţă şi li se aud vocile. În zonă au fost trimise şi două elicoptere SMURD, iar mai mulţi salvatori minieri intervin şi la această oră pentru scoaterea victimelor de sub pământ. Distanţa pe care s-a surpat tavanul la mina Lupeni este de aproximativ 24 de metri.

ProSport a aflat că unul dintre mineri este fostul fundaş de la Jiul Petroşani, Minerul Lupeni şi CS Vulcan, Raul Cismaşiu. În vârstă de 39 de ani, Cismaşiu e legitimat în prezent la Hercules Lupeni, formaţie care evoluează în Liga a IV-a Hunedoara. În urmă cu 13 ani, Cismaşiu evolua în eşalonul secund cu gruparea Minerul Lupeni. "E un fundaş puternic şi şi-a dorit toată viaţa să ajungă în Liga 1. E un caracter tare şi va rezista. Şi-a întreţinut pasiunea până aproape de 40 de ani şi, ca mulţi din aceste locuri, a ales să muncească în mină", spune pentru ProSport un fost coleg care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Pe lângă Raul Cişmaşiu, ceilalţi doi bărbaţi prinşi în mină sunt Florin Suciu şi Mihai Codleanu. Cei trei au vârste cuprinse între 39 şi 43 de ani.

Citește și: