''Moştenirea'' de care vorbeşte Prevost este reprezentată de Academia de fotbal din Ovidiu şi de clubul Viitorul Constanţa. ''Modelul pare să funcţioneze pe hârtie, iar până acum a dat câţiva jucători de succes (n.r. Prevost îi numeşte pe Gavra, Puţanu, Manea, Tănase şi Gabi Iancu), însă poate viziunea lui Hagi să fie greşită, pe termen lung?”, se întreabă Prevost pe worldsoccer.com.

„Jucătorii ies din Academie la 19 ani şi, cum nu există echipă de rezerve, Viitorul va putea furniza doar un număr limitat de locuri pentru jucători, în fiecare sezon. Dacă nu vând constant jucători, vor rămâne cu fotbalişti care nu vor avea unde să plece, vor intra pe piaţa liberă fără niciun fel de experienţă. Iar planul pe termen lung al lui Hagi este tocmai să vândă jucători şi să reinvestească profitul în Academie. Iar asta face ca Viitorul să fie într-o poziţie ciudată, e practic o vitrină, iar niciun antrenor nu va reuşi să facă un plan pe termen lung, va trebui să se descurce cu ce are. Dacă banii din transferuri nu sunt suficient de mulţi pentru a acoperi costurile, Hagi are o problemă'', mai scrie Prevost.

În orice caz, Prevost scrie că lumea fotbalului trebuie să stea cu ochii pe Viitorul Constanţa în perioada următoare, pentru a vedea dacă Hagi va reuşi să lase moştenire fotbalului românesc şi altceva decât cariera şi golurile sale senzaţionale.

Citește și: