Andrei Pal
2974 vizualizări 23 feb 2016

Informaţia a fost publicată pe site-ul oficial al FRF care precizează următoarele decizii ale Comisii de Disciplină:

"- Respinge excepţia dovezii calităţii de reprezentant invocată de FC CFR 1907 Cluj SA
- Admite în parte excepţia tardivităţii invocate de FC CFR 1907 Cluj SA cu privire la termenul din 5 noiembrie 2015
- Admite în parte sesizarea formulată de Administraţia de Monitorizare din cadrul Federaţiei Române de Fotbal privind incalcarea de - catre CFR Cluj a prevederilor art. 54.3. si 55.3. din RNLCFF si dispune sancţionarea Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA cu deducerea a 4 puncte din clasamentul sezonului aflat in desfăşurare
- Cu drept de recurs în termen de 2(două) zile de la comunicare" a anunţat FRF pe site-ul oficial.

Dacă se va menţine decizia, CFR coboară practic un singur loc, de pe 9 pe 10, ardelenii rămânând cu 24 de puncte. În etapa 10 când au câştigat în Ştefan cel Mare cu 2-0, clujenii aveau şanse la câştigarea campionatului, iar în acest moment se va lupta pentru evitarea retrogradării. În total, echipa lui Toni Conceicao a fost penalizată cu 10 puncte în actuala stagiune.

Iuliu Mureşan, preşedintele CFR Cluj, a declarat la ProSport LIVE că echipa sa a fost depunctată de două ori în aceeaşi cauză şi asta din pricina faptului că regulamentele FRF nu sunt în conformitate cu legile din Codul Penal.

Mureşan afirmă că s-a aprobat planul de reorganizare, astfel că formaţia ardeleană nu mai poate fi depunctată. Oficialul clubului din Gruia nu se teme de retrogradare, deşi recunoaşte că punctele pierdute vor cântări foarte mult în economia campionatului.

"Erau în discuţie şase puncte de depunctare, iniţial. Într-o anumită problemă ni s-a dat dreptate şi am primit două puncte, aşa că am rămas cu o depunctare de patru puncte. Trebuie să facem mai multe puncte decât ne pot lua Comisiile. S-a introdus un lucru care nu era înainte: o monitorizare a UEFA pentru datorii la jucători, sunt aceleaşi datorii pentru care am mers la TAS pentru că nu am acumulat alte datorii de la intrarea în insolvenţă. Suntem pedepsiţi de mai multe ori pentru acelaşi lucru. În perioada în care nu aveam voie să facem plăţi, Federaţia ne sancţiona pentru că nu am plătit. Legea insolvenţei ne trimite în 'penal' dacă făceam plăţi în acea perioadă. Regulamentele nu sunt amornizate cu legile. S-a aprobat şi planul de reorganizare, nu se pune problema să mai pierdem puncte. Teoretic, putem retrograda, dar nu mă tem. Avem echipă", a declarat Iuliu Mureşan.

CFR, la fel ca Petrolul Ploieşti, a fost sancţionată de către comisiile FRF cu câte 6 puncte de penalizare pentru neîndeplinirea manualului de licenţiere, mai exact a capitolului cu privire la datorii către jucători şi terţi. Ambele cluburi au făcut apel la toate comisiile la care aveau dreptul în România, dar nu au avut câştig de cauză.

Citește și: