Marius Ţone - Mediafax
866 vizualizări 15 iul 2015

El a explicat însă că deocamdată nu a semnat, urmând să ia o decizie în următoarele zile. "Mi s-a propus un contract pe trei ani, dar e clar că nu se poate derula acest contract dacă în primul an nu promovez. Aşa că putem discuta acum doar despre primul an, în care echipa este obligatoriu să promoveze. Dar nu am ajuns să semnez contractul. Sunt şanse, dar au mai fost situaţii. În 2012 au mai fost discuţii (n.r. - cu oficialii FC Rapid) şi nu s-au concretizat. Şanse sunt destul de mari să semnez, este clar însă că până la reunirea lotului din 20 iulie că Rapidul va avea antrenor. Că va fi altcineva, se poate, dar sunt şanse mari să fiu chiar eu", a spus Grigoraş.

Antrenorul a menţionat că în ceea ce priveşte detaliile financiare ale contractului nu sunt probleme. "Nu ne-am împotmolit la sume sau ceva de genul ăsta. Dar când pleci la drum cu un asfel de proiect, chiar dacă este Liga a II-a, este vorba despre Rapid, o echipă cu pretenţii şi trebuie să ştii ce faci ca să promovezi din primul an. Pentru că acesta este obiectivul. Am discutat despre staful tehnic, despre lot, ce jucători rămân, ce jucători mai vin. Mă voi gândi bine, sper să fie o decizie favorabilă şi Rapidului şi mie", a adăugat el.

Grigoraş susţine că este o provocare să antreneze formaţia giuleşteană, chiar şi în eşalonul secund. "Pentru mine este o provocare să vin la Rapid. Chiar dacă unii s-ar speria că este vorba despre Liga a II-a. Sper să fie un proiect serios şi că se vor ţine de cuvânt cu ceea ce mi-au spus. Pentru că trebuie să existe şi fondul necesar pentru a-l susţine. Altfel acel proiect poate să cadă foarte repede", a precizat Petre Grigoraş.

Daniel Pancu ar fi folositor atât în teren, cât şi ca preşedinte de club, este de părere Grigoraş. "Daniel Pancu se va hotărî singur. Eu îl vreau pe orice post, e un rapidist convins. E un om de care am nevoie şi în vestiar, şi în teren, şi în postul de preşedinte dacă se poate. Dar nu cred că se va putea împărţi în foarte multe locuri. El va decide, cred că va începe să se pregătească alături de echipă, e matur poate decide singur ce face mai departe", a afirmat Grigoraş.

Antrenorul admite că va fi dificil să construiască o echipă care să lupte pentru promovare din primul sezon, dar este dispus să încerce. "Nu va fi uşor, pentru că din vechiul lot nu vor rămâne decât 3-4 jucători. Iar din 20 iulie, când e reunirea, nu vor mai rămâne decât 5 săptămâni pentru a face o echipă să tragă la promovare. Dar cineva trebuie să o facă, cineva trebuie să încerce. Nu e simplu nici că echipa e în insolvenţă, dar în România majoritatea echipelor sunt în insolvenţă şi nu mai e un impediment mare", a adăugat Grigoraş.

Un grup de 25 de jucători, majoritatea tineri selectaţi în urma unor trialuri, au participat, marţi seara, la o şedinţă de pregătire la baza sportivă Pro Rapid sub comanda lui Mihai Ianovschi, fost antrenor secund în staful lui Cristiano Bergodi în sezonul trecut. Printre fotbaliştii prezenţi s-au aflat şi Nicolae Vasile şi Andrei Cerlincă, componenţi ai lotului din sezonul trecut, dar şi Andrei Marinescu, fost portar al echipei giuleştene care îşi doreşte să evolueze din nou pentru Rapid.

Reunirea lotului în vederea începerii pregătirilor pentru ediţia 2015-2016 a Ligii a II-a, la care vor fi prezenţi şi jucătorii străini transferaţi până acum de conducerea FC Rapid, este programată la 20 iulie.

Citește și: