UPDATE Stancu, 30 de ani, a strâns 52 de selecţii pentru tricolori, el reuşind să marcheze de 14 ori. Şi-a început cariera la lot în anul 2010, debutul său fiind într-un meci contra Turciei, pe 11 august 2010. Ultima partidă a sa în tricoul echipei naţionale a fost consemnată împotriva naţionalei Muntenegrului, pe 4 septembrie 2017, în preliminariile Campionatului Mondial din Rusia.

”Staff-ul echipei naţionale îi urează mult succes în viitor!”, au mesajul transmis de FRF pe site-ul oficial.

"Bogdan este o pierdere importantă pentru echipa naţională. Îi mulţumim pentru tot ce a reuşit în tricoul naţionalei. Am avut o discuţie cu el în cantonamentul din Antalya al echipei lui de club la care a participat şi antrenorul său Paul Le Guen în care am încercat să-l convingem să se răzgândească. Îi dorim succes pe mai departe la echipa sa de club!" a declarat Cosmin Contra, selecţioner echipa naţională

Atacantul a trimis miercuri pe adresa Federaţiei Române de Fotbal o scrisoare deschisă prin care şi-a explicat decizia:

Cu un profund sentiment de regret doresc să anunţ, prin această scrisoare deschisă, retragerea mea de la Echipa Naţională a României.

Recunosc, nu mi-a fost uşor să iau această decizie, dar am considerat că a venit momentul să mă concentrez mai mult asupra carierei de jucător al clubului cu care am contract în prezent şi, mai ales, să acord mai mult timp familiei mele.

Doresc, desigur, să mulţumesc din tot sufletul tuturor celor care au fost alături de mine în perioada în care am făcut parte din Echipa Naţională a României.

Mulţumirile mele sunt adresate, în egală măsură, Federaţiei Române de Fotbal, staff-ului tehnic, antrenorilor, cât şi colegilor de echipă.

Voi continua să fiu cu sufletul alături de colegii mei şi de tot ce înseamnă echipa reprezentativă a României.

Cu recunoştinţă,

Bogdan Sorin Stancu

Ştirea iniţială. "A vorbit cu Contra şi i-a spus că el este ca şi retras de la naţională pentru că simte că nu mai face faţă pe două fronturi. Că o să trimită o hârtie oficială, dar deocamdată încă nu a făcut-o", a declarat o sursă din anturajul echipei naţionale, citată de digisport.ro.

Bogdan Stancu are doar 30 de ani şi a marcat 14 goluri pentru echipa tricoloră. El a înscris ultimul gol pentru România în iunie 2017, în amicalul cu Chile, câştigat cu 3-2.

Stancu a jucat doar în Turcia după ce a fost vândut de Gigi Becali la Galatasaray, în 2011, pentru 5 milioane de euro. Fotbalistul român a mai jucat la Orduspor şi Genclerbirligi, iar din ianuarie 2017 activează la Bursaspor. În campionatul turc, Stancu a marcat cinci goluri în 22 de partide.

Citește și: