313 vizualizări 23 oct 2014

"Eu am spus că Mircea Lucescu este cel mai îndreptăţit să fie antrenorul echipei naţionale şi e şi cel mai experimentat. Are o anumită vârstă şi foarte multă experienţă şi ar fi cel mai îndreptăţit să fie acolo. Ar fi un pas mare înapoi din punct de vedere financiar dar, fotbalistic vorbind, să te lupţi pentru o calificare la un campionat European sau Mondial e cu totul altceva decât să joci cu orice alte echipe" a declarat Petre Grigoraş.

Tehnicianul Pandurilor nu ar fi de acord ca viitorul selecţioner să aibă sub 40 de ani sau să antreneze şi o echipă de club. Cu excepţia lui Mircea Lucescu, care ar putea pregăti şi trei echipe odată, crede Grigoraş.

"Personal, nu aş fi de acord ca antrenorul echipei naţionale să mai antreneze şi o echipă de club, un antrenor la echipa naţională trebuie să fie doar antrenorul echipei naţionale. Dar Mircea Lucescu este cel mai îndreptăţit să fie antrenorul echipei naţionale şi are puterea să antreneze poate şi trei echipe la experienţa sa. În rest, eu dacă aş fi acolo să aleg aş pune 10 – 15 antrenori care ar fi în calcule, i-aş pune într-o urnă şi aş trage la sorţi. Sunt antrenori care au merite, au câştigat campionate, au o experienţă destul de mare. Dar, chiar dacă a câştigat trofee, nu aş pune un antrenor până în 40 de ani în nici un caz. Eu nu sunt printre cei 15, mă consider destul de corect şi realist în privinţa posibilităţii de a prelua naţionala. Cred că sunt mulţi alţi antrenori care au cel puţin un pas sau doi în faţa mea şi ar merita să ajungă antrenori ai echipei naţionale", a adăugat el.

Selecţionerul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, şi Federaţia Română de Fotbal au reziliat, în urmă cu o săptămână, contractul de comun acord, tehnicianul semnând o înţelegere pe doi ani cu gruparea Al Ittihad din Arabia Saudită.

FRF analizează mai multe variante pentru înlocuirea lui Piţurcă, printre care se numără antrenorii Mircea Lucescu, Ladislau Boloni, Cosmin Olăroiu şi Cosmin Contra.

Citește și: