Cezara Paraschiv
783 vizualizări 14 apr 2018

Liderul mondial va încerca, în 2018, să îşi apere pentru a doua oară consecutiv titlul în capitala Spaniei, în perioada 5 - 12 mai. Simona Halep s-a impus în 2016 pe zgura de la Madrid, apoi în 2017. Ultimul meci pierdut de 'SuperSimo' la Madrid a venit în 2015, în faţa franţuzoaicei Alize Cornet (în primul tur). În 2016, jumătate dintre locurile din sferturi au fost adjudecate de românce (Halep, Begu, Cîrstea şi Ţig), iar în 2017 România a avut două sfert-finaliste - Halep şi Cîrstea, scrie ProSport.

"Ne place la Madrid şi vom negocia pentru a ne rezolva problema de continuitate până în 2021. Vom lupta pentru a rămâne acolo, pentru că altfel va trebui să ne facem planuri de viitor într-un alt oraş - dar nouă ne place aici. Nu este un turneu politic, nu vrem să facem politică. Caja Magica ne-a făcut să fim un turneu excelent. Pentru noi, provocarea a fost aceea de a avea un turneu mixt (n.r. - WTA şi ATP), fără a ne stabili limite sau măcar un obiectiv de a deveni turneu de Mare Şlem. Vrem să creştem de la an la an şi să ne diferenţiem faţă de celelalte turnee, inclusiv Roland Garros şi Wimbledon - ca un turneu modern, tehnologizat - cu trei acoperişuri retractabile şi care aduce inovaţii din mai multe puncte de vedere", a declarat Tsobanian, potrivit Tennis World.

Caja Magica este un complex multifuncţional inaugurat în 2009, la trei ani după începerea lucrărilor de construcţie. Investiţia iniţială s-a ridicat la 294 de milioane de euro. Ion Ţiriac deţine dreptul de administrare de la finalul lui 2017, cedat de Primăria Madridului pentru o perioadă de cinci ani. Miliardarul român deţine şi licenţa de organizare a turneului de la Madrid, iar ineditul trofeu realizat din rachete suprapuse îi poartă numele. Ion Ţiriac a explicat că lojele de la Caja Magica sunt închiriate în avans pentru un an întreg, acolo fiind organizate evenimente diverse, de la competiţii sportive la concerte, expoziţii, evenimente culturale şi de business.

Citește și: