Gandul.info
Alina Mihai
3027 vizualizări 17 feb 2018

Simona Halep, în vârstă de 26 de ani, va reveni pe primul loc în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA) la finalul turneului de la Dubai, programat în perioada 19 – 24 februarie.

Halep, care a mai fost lider mondial timp de 16 săptămâni, între 7 octombrie 2017 şi 28 ianuarie 2018, se află în acest moment la doar 45 de puncte de actuala ocupantă a primului loc, daneza Caroline Wozniacki, eliminată de Petra Kvitova în semifinalele turneului de la Doha. În aceeaşi fază a competiţiei s-a oprit şi Simona Halep, după ce a abandonat înainte de meciul cu Garbine Muguruza.

Primele două clasate nu vor participa la turneul de la Dubai, dar Simona Halep nu a evoluat nici anul trecut la competiţia din Emiratele Arabe Unite, astfel că nu are nimic de pierdut. Danezei, însă, i se vor scădea 305 de puncte, pentru că a jucat finala ediţiei din 2017. Astfel, Halep va redeveni lider, la 260 de puncte avans de Wozniacki.

Caroline Wozniacki a fost eliminată în semifinalele turneului de la Doha, după ce a pierdut, sâmbătă, cu scorul de 3-6, 7-6 (3), 7-5, în faţa cehoaicei Petra Kvitova, numărul 21 mondial. A fost a 12-a victorie la rând obţinută de Petra Kvitova, în acest an.

Sportiva cehă o va întâlni în finala competiţiei pe jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, locul 4 WTA, care nu a fost nevoită să joace în semifinale, după ce Simona Halep, numărul 2 mondial, s-a accidentat în partida câştigată în sferturi şi s-a retras din turneu.

Citește și: