Răzvan Stîngă
1368 vizualizări 31 iul 2018

Fostul şef de la Ferrari încearcă să-i convingă pe fanii lui Schumacher să nu mai caute informaţii privitoare la starea de sănătate a campionul F1 şi să-l lase ”să-şi trăiască viaţa în linişte”.

"Michael este înconjurat de familia lui, de rudele lui. Mă simt binecuvântat că am acces constant când vine vorba de starea lui de sănătate, dar aceasta reprezintă o chestiune privată. Totuşi, e momentul să îl lăsăm pe Michael să îşi trăiască viaţa în linişte. Repet, e timpul să îl lăsăm să-şi trăiască viaţa în linişte", a spus Todt, citat de RMC Sport.

Totuşi, un medic specialist a dat un verdict dur. "Din punct de vedere medical, Michael Schumacher nu mai este demult în comă. Coma durează câteva zile sau câteva săptămâni. Recuperarea după comă trebuie să fie într-un timp relativ scurt. Creierul îşi poate reveni chiar şi după un an sau mai mult, dar evoluţia este foarte lentă, iar preţul este o imensă muncă pentru reabilitare.

În alte cazuri grave, iar cel al domnului Schumacher este unul grav, creierul este atât de afectat încât recuperarea intelectuală este puţin probabilă. Timpul este împotriva noastră", a spus Steven Laureys, conform presei belgiene.

Victima unui grav traumatism cranian în decembrie 2013, în timp ce se afla la schi, în Alpii francezi, Michael Schumacher (49 ani) nu a mai reuşit să revină la viaţa normală în ultimii cinci ani, aflându-se sub supraveghere permanentă la domiciliul său din Gland (Elveţia).

Citește și: