Firuta Flutur
981 vizualizări 24 oct 2018

Magistraţii Tribunalului Ilfov au respins, miercuri, ca nefondată contestaţia formulată de procurorii DNA împotriva sentinţei penale pronunţate de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, de eliberare condiţionată a lui Victor Becali, astfel că fostul impresar urmează să părăsească Penitenciarul Jilava, în care este încarcerat. Decizia este definitivă.

În dosarul mitei pentru dosarul Transferurilor, în care mai mulţi oameni din fotbal, printre care şi fraţii Ioan şi Victor Becali, au fost acuzaţi că au dat bani judecătoarei Geanina Terceanu pentru soluţia de achitare dispusă în primă instanţă în cauza privind transferurile din fotbal, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat pe Ioan Becali la trei ani de închisoare, iar în cazul fratelui său, Victor Becali, au decis să fie condamnat la 5 ani şi 8 luni de închisoare. Astfel, cei doi au revenit în puşcărie, Victor Becali urmând să fie pus în libertate.

În aceeaşi cauză, Cristian Borcea a fost achitat. Fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost eliberat, în luna iulie, din Penitenciarul Jilava după 4 ani şi 4 luni de închisoare. Magistraţii Tribunalului Ilfov au decis să-i admită cererea de eliberare condiţionată. Până atunci, instanţele au respins două cereri de eliberare ale fostului acţionar de la Dinamo, pe motiv că nu a petrecut suficient timp după gratii pentru a înţelege ce a greşit. Judecătoarea Geanina Terceanu, actualmente Teodorovici, a fost condamnată la 7 ani de închisoare pentru luare de mită.

Citește și: