Andru Nenciu
3290 vizualizări 26 ian 2018

ProSport vă prezintă în exclusivitate un material video cu antrenamentul Simonei din această dimineaţă şi trei idei care se desprind.

1. Antrenamentul de vineri al Simonei era programat pe terenul 16 din complexul de la Melbourne, dar liderul mondial a solicitat ca şedinţa de pregătire să se desfăşoare pe Rod Laver Arena. Constănţeanca în vârstă de 26 de ani a făcut ultimele retuşuri alături de Darren Cahill, Andrei Pavel şi Teo Cercel chiar înaintea semifinalei Federer - Chung. Antrenamentul a durat mai puţin de 30 de minute.

2. Antrenamentul s-a desfăşurat cu acoperişul tras pentru ca Simona să intre cât mai bine în atmosfera finalei cu daneza în vârstă de 27 de ani. La ora meciului pentru titlu, 19:40 în Australia, la Melbourne ar putea să plouă, astfel încât echipa Simonei a dorit să creeze deja cadrul în care ar putea avea loc partida cu Caroline.

Anul trecut, în sferturi, la Wimbledon, Halep a jucat contra Johannei Konta, tot cu acoperişul tras. S-a impus britanica, scor 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4.

3. Pentru a-şi proteja glezna stângă, Simona s-a sprijinit pe piciorul drept în momentul executării loviturii de rever de pe fundul terenului. Aflată sub tratament după accidentarea primul meci, dubla finalistă de la Roland Garros a încercat să acopere cam toate variantele în care ar urma să fie pusă de Wozniacki, jucătoare care alternează mingile liftate cu loviturile prin care rupe ritmul.

Din cauza suprafeţei dure, Simona nu poate patina ca pe zgură. Gradul de flexibilitate al piciorului scade, iar piciorul unei sportive e mult mai expus la accidentări. Aşa a apărut entorsa din runda inaugurală.

În această dimineaţă principala favorită de la AO nu a folosit în momentul deplasării echilibrul pe ambele picioare ci sprijin controlat mai mult pe dreptul. Scopul? Simona a vrut să nu forţeze glezna fixată într-un bandaj ghipsat.

38 de ani au trecut de la ultima finală a unui Open al Australiei în care au fost implicate jucătoare care nu câştigaseră un titlu de GS. Se întâmpla în 1980: Hana Mandlikova - Wendy Turnball

83 de săptămâni au stat împreună pe prima poziţie WTA Simona (16) şi Caroline (67)

313 săptămâni au trecut de când daneza a pierdut prima poziţie WTA. În ianuarie 2012, urca pe prima treaptă Viktoria Azarenka

690 de minute a stat pe teren, la această ediţie, Simona Halep

599 minute a stat pe teren, la această ediţie, Caroline Wozniacki

Citește și: