Gandul.info
Florin Jinga
559 vizualizări 16 iul 2018

„Rusia s-a schimbat, a devenit o adevărată ţară a fotbalului, nu doar prin organizarea Cupei Mondiale la cel mai înalt nivel, dar şi fotbalul face acum parte din ADN-ul ţării”, a spus preşedintele FIFA.

Naţionala Franţei a câştigat Campionatul Mondial din Rusia în faţa Croaţiei cu scorul de 4-2.

ProSport a stat de vorbă cu Paul Anton (jucător la Anji Mahacikala) şi Adrian Iencsi (ex-jucător al Spartak Moscova), care ştiu de ce sunt capabili ruşii când vine vorba de organizare.

„Poate, la început, când vii să vizitezi Rusia şi vezi oameni din armată, din poliţie, pe stradă, înarmaţi, ai aşa o oarecare senzaţie de teamă. Dar ei stau şi sunt aşa pentru a stabili pacea, a nu crea incidente. Din punctul ăsta de vedere sunt foarte bine organizaţi. Probabil şi din cauza asta nu au fost incidente, şi chiar dacă au existat, probabil, au fost izolate şi nu au apărut în presă”, a spus Paul Anton, fotbalist, pentru ProSport.

Adrian Iencsi, fost jucător la Spartak Moscova,  a vorbit pentru ProSport despre securitatea pe care o pot oferi ruşii şi spune că acest campionat mondial a fost organizat „la perfecţie”.

„În primul rând este o surpriză mare şi pentru mine. Acest campionat mondial a fost organizat la perfecţie. Şi vorbim de actualul Campionat Mondial. Suntem în 2018, lumea s-a schimbat, au fost multe probleme şi în alte ţări...acte de terorism şi aşa mai departe. Nu s-a auzit nimic şi asta e un lucru extraordinar”, a adăugat Adrian Iencsi pentru ProSport.

La emisiunea ProSport LIVE de vineri, fostul internaţional român şi portar al naţionalei României, Florin Prunea, a evaluat cu nota zece organizarea ruşilor de la acest campionat mondial: ,,Zece, din toate punctele de vedere. Uite că am avut un turneu final fără niciun fel de probleme, cu stadioane arhipline, chiar dacă nu juca echipa Rusiei şi jucau echipe mai slab cotate, aţi văzut că au fost stadioanele pline. Un succes din toate punctele de vedere şi un exemplu de organizare, niciun fel de probleme. Nici de arbitraj, nici sportive, totul a fost la superlativ”, a spus Prunea la ProSport LIVE.

Şi preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a ţinut să mulţumească Rusiei, pe Twitter, pentru măsurile sporite de securitate de la Campionatul Mondial.

Singura tentativă de ,„incident” de la acest turneu final a fost chiar la finala dintre Franţa şi Croaţia, când trei suporteri au intrat pe teren, dar fără intenţia de a comite acte de violenţă.

Unul dintre aceştia a oferit un moment amuzant, când a bătut palma cu noua senzaţie a fotbalului francez, Kylian Mbappe, desemnat cel mai bun tânăr jucător al turneului.

O suporteră a intrat pe teren în finala CM

Citește și: