Departamentul Sport - Mediafax
1482 vizualizări 15 iul 2018

Pentru a ajunge în finala de la Wimbledon, Djokovic şi Anderson i-au scos din turneu pe Rafael Nadal şi Roger Federer, primii doi jucători ai lumii, cei care şi-au împărţit ultimele şase titluri de Mare Şlem.

Kevin Anderson a scris istorie, supravieţuind unor meciuri maraton: 4 ore şi 17 minute ca să-l învingă pe elveţianul Roger Federer sau 6 ore şi 36 de minute, pentru eliminarea americanului John Isner. De partea cealaltă, Novak Djokovic a pus ultima cărămidă în construcţia revenirii sale, cu un meci fantastic împotriva numărului unu mondial Rafael Nadal.

Novak Djokovic la Wimbledon

Sârbul, care a câştigat de trei ori turneul de la Wimbledon, joacă duminică cea de-a 22-a finală de turneu de Mare Şlem din carieră, în timp ce sud-africanul este la cea de-a doua. ”Ne vedem mâine,” scrie Djole în ultimul său mesaj pe twitter înaintea finalei.

Este pentru prima oară când finala turneului de Mare Şlem de la Wimbledon este jucată de tenismeni cu vârste de peste 30 de ani. Anderson are 32 de ani, iar Djokovic 31. Doar cinci jucători de tenis au mai ajuns în finala de la Wimbledon după ce au împlinit 30 de ani: Rod Laver (1969), Ken Rosewall (1970, 1974), Arthur Ashe (1975), Jimmy Connors (1984) şi Roger Federer (2012, 2014-15, 2017).

Kevin Anderson la Wimbledon

Dacă va câştiga, Kevin Anderson va deveni primul sud-african care va lua titlul de la Wimbledon şi al doilea care câştigă un turneu de Mare Şlem după Johan Kriek, care a câştigat în 1981 Australian Open. ”Sunt atât de emoţionat,” scrie Anderson pe twitter. ”Întotdeauna am visat să ajung în finala de la Wimbledon. Mulţumesc tuturor pentru sprijin, mesaje şi pentru că mi-aţi fost alături în această călătorie. Acum e timpul să mă pregătesc pentru meciul de duminică.” 

În ultimul său mesaj, postat sâmbătă, Kevin Anderson arată fanilor cine este cea mai fericită fiinţă când îl vede: căţeluşa sa, Lady Kady.

În confruntările directe dintre cei doi, Djokovic conduce cu scorul de 5 la 1.

 

 

Cine va câştiga finala turneului de tenis de la Wimbledon?

Introdu numarul din imagine:

Citește și: