1899 vizualizări 29 nov 2009

De 1 Decembrie, la parada militară, organizată la Arcul de Triumf, din Bucureşti, vor defila peste 1.000 de militari aparţinând Armatei, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului Român de Pază şi Protecţie. Jandarameria va defila cu un detaşament pedestru şi unul de cavalerie. Este pentru a doua oară de la reînfiinţarea instituţiei când Jandarmeria participă la paradă cu un detaşament de cavalerie. Jandarmii vor face parte din blocul de defiliare al Ministerului Administraţiei şi Internelor, alături de trupe ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

La parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României vor participa şi aeronave aparţinând Forţelor Aeriene. Parada militară va începe la ora 10 şi va tine până în jurul orei 14. În acest interval traficul rutier va fi închis pe şoseaua Kiseleff, strada A. Constantinescu, B-dul Mareşal Prezan şi străzile adiacente. După terminarea manifestărilor dedicate zilei de 1 Decembrie, Arcul de Triumf va fi deschis publicului.

În sectorul 2, fasole ostăşească şi ţuică fiartă

Începând cu ora 12, Primăria sectorului 2 va împărţi 13.000 de porţii de fasole cu costiţă şi tot atâtea pahare cu ţuică.
Pe platoul din faţa sediului Primărie sectorului 2 se vor desfăşura o paradă militară, spectacole artistice şi exerciţii demonstrative ale forţelor de ordine. Fasolea cu costiţă şi ţuica fiartă vor fi împărţite bucureştenilor şi din 11 corturi amplasate în parcurile din sector.

La Alba Iulia, salve de tun şi focuri de artificii

Oficialităţiile din Alba Iulia au anunţat că organizează pentru ziua de 1 Decembrie depuneri de coroane de flori la statuile lui I.C.Brătianu, Iuliu Maniu, Mihai Viteazu, la busturile regelui Ferdinand şi a Reginei Maria. La ora 12 este programat un Te Deum la Catedrala Reîntregirii, iar la ora 14 se vor trage salve de tun.
Seara, începând cu ora 19, pe platoul Romanilor, este programat un foc de artificii ce va fi urmat de un concert susţinut de formaţii locale şi de recitaluri extraordinare ale Andei Adam şi formaţiilor Compact şi Direcţia 5.

La Timişoara, locuitorii sunt chemaţi în Piaţa Victoriei

Primăria municipiului Timişoara a anunţat că manifestările dedicate Zilei Naţionale se vor organiza în Piaţa Victoriei. Ele vor debuta, la ora 16,30, cu un concert de promenadă, susţinut de Timişoara Big Bend, ce va fi urmat de un spectacol de cântece şi dansuri populare.
Genul muzical se va schimba, începând cu ora 18, când sunt programate concerte de muzică rock. La ora 19 este programat un foc de artificii.

Satu Mare se laudă cu cel mai mare spectacol

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită la Satu Mare de către toate casele de cultură ale sindicatelor din Ardeal.
Din Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor fac parte 51 de case de cultură din întreaga ţară, împărţite pe cele trei regiuni istorice, Transilvania, Muntenia şi Moldova. Fiecare regiune va organiza de 1 Decembrie câte un spectacol. Intrarea la toate manifestările artistice este liberă.

Citește și: