Departamentul Corespondenţi - Mediafax
908 vizualizări 6 mai 2012

Peste 10.000 de credincioşi au participat la Piteşti, la schitul din Pădurea Trivale, la un pelerinaj cu moaştele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica şi ale Sfintei Filofteia de la Mănăstirea Curtea de Argeş. Peste 30 de oameni au leşinat în timpul procesiunii.

Procesiunea a început sâmbătă seară, când mii de credincioşi au parcurs cinci kilometri pe jos, de la Biserica Sfântul Gheorghe din Piteşti până la Schitul Trivale din pădurea de lângă Piteşti. Ulterior, moaştele Sfântului Ierarh Calinic şi ale Sfintei Filofteia au fost aşezate întru-un baldachin special amenajat.

"Sunt 400 de preoţi care oficiază, am pregătit 3.000 de pachete cu mâncare pentru pelerini şi mai suplimentăm dacă e cazul. Acest pelerinaj este unic în istoria Eparhiei Argeşului şi Muscelului şi a municipiului Piteşti", a declarat purtătorul de cuvânt al Arhieipscopiei Argeşului şi Muscelului, Caliopie Ichim.

Oamenii au spus că au venit să se roage pentru sănătate şi pentru binele ţării.

Procesiunea se va încheia duminică, după Sfântă Liturghie oficiată la Mănăstirea Trivale de Întâistătătorul Eparhiei Argeşului şi Muscelului, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, împreună cu alţi ierarhi din eparhiile vecine.

Ordinea şi liniştea la procesiunea religioasă cu raclă cu moaştele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica şi ale Sfintei Filofteia de la Mănăstirea Curtea de Argeş au fost asigurate de jandarmi. La faţa locului s-au aflat, de asemenea, echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Argeş şi salvările SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Din cauza căldurii şi a aglomeraţiei, 30 de credincioşi au leşinat, fiind nevoie de intervenţia medicilor de pe ambulanţe. O parte dintre persoanele care au leşinat au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş, însă nu au necesitat internarea.

Citește și: