Dora Vulcan
52 vizualizări 23 apr 2019

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, cu unanimitate, în şedinţa sa de marţi proiectul de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită, prin contract de împrumut, a celor 106 de ambulanţe, care au făcut obiectul cotnractelor de furnizare încheiate în august 2018, transmite Primăria Capitalei într-un comunicat remis MEDIAFAX.

”Cele 106 ambulanţe pe care le-am achiziţionat pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov au fost livrate. Mai mult de atât, deşi în momentul semnării cotractului termenul asumat a fost finele lunii iulie 2019, am reuşit, faţă de termenul iniţial agreat, să avem aceste ambulanţe cu aproape patru luni mai devreme”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Următorul pas va fi predarea către Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a celor 106 ambulanţe în baza contractului de comodat. Contractul va fi încheiat pentru cinci ani. Valoarea totală a achiziţiei s-a ridicat la 8,7 milioane de euro, dintre care 7 milioane pentru cele 89 de ambulanţe de tip B şi 1,7 milioane de euro pentru cele 17 de tip C, a mai spus edilul.

În momentul de faţă, circa 80% din parcul auto al serviciului de ambulanţă Bucureşti - Ilfov este depăşit, o mare parte dintre ambulanţe fiind vechi, cu durata de folosinţă îndeplinită. Cu ajutorul acestor ambulanţe se va suplimenta capacitatea de intervenţie, iar ambulanţele care nu mai fac faţă vor fi înlocuite, transmite sursa citată.

 

Citește și: