Dragos Suciu
3623 vizualizări 12 dec 2018

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a efectuat marţi recepţia pentru 10,1 km de autostradă dintre nod Ungheni (Aeroport Târgu Mureş) şi Ogra, parte din A3 - autostrada Transilvania şi lotul adiacent de 3,6 km de la Ogra la Iernut, transmite corespondentul Mediafax.

Cele două loturi ar fi trebuit să fi fost gata în 12, respectiv 16 luni, dar proiectele au fost amânate din cauza problemelor şi a tergiversărilor birocratice.

Încă 13 km de autostradă lângă Târgu Mureş au fost deschişi

”Astăzi, de la ora 15.00, aceste loturi au fost deschise circulaţiei rutiere. Valoarea contractului Ungheni – Ogra a fost de 251.349.460 lei fără TVA”, arată CNAIR.

Autostrada Câmpia Turzii-Târgu Mureş, parte din Autostrada Transilvania, este împărţită în patru loturi, între Ungheni şi Ogra, având o lungime de 10,1 kilometri (lotul 1), între Ogra şi Iernut, având o lungime de 3,6 kilometri (lotul 2), între Iernut şi Cheţani, cu o lungime de 17,9 kilometri (lotul 3), respectiv între Cheţani şi Câmpia Turzii, lungimea pe acest tronson fiind de 15,6 kilometri.

Descărcarea traficului pe tronsonul Iernut spre Cheţani se face printr-un sens giratoriu improvizat pentru că loturile în construcţie au fost decalate.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu, a declarat că celelalte două loturi care trebuie deschise circulaţiei - între Iernut şi Câmpia Turzii - au termen de finalizare 2019, iar dacă nu va fi respectat, vor fi aplicate penalizări.

La sfârşitul lunii septembrie, reprezentanţii CNAIR au recepţionat lucrările de la Podul Gilău peste Someşul Mic şi au deschis traficul pe încă 9,6 kilometri de autostradă dintre Gilău şi Nădăşelu. 

Citește și: