Adriana Mit
4152 vizualizări 20 feb 2019

Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au condamnat-o pe pe Oana Neţ, educatoarea din Timişoara care şi-a ucis fiica de patru ani pentru a se răzbuna pe soţ, la 18 ani şi opt luni de închisoare cu executare, pentru omor asupra unui membru al familiei. Decizia este definitivă.

Iniţial, la sfârşitul anului trecut, Tribunalul Timiş o condamnase pe educatoare la 12 ani de închisoare cu executare. În plus, Oana Neţ ar fi trebuit să-i plătească soţului daune morale de 60.000 de euro. Miercuri, Curtea de Apel Timişoara a respins această solicitare.

Oana Neţ, o educatoare de 38 de ani din Timişoara, şi-a omorât fiica de patru ani, în luna martie a anului trecut.

Potrivit anchetatorilor, educatoarea ar fi recurs la acest gest pentru a se răzbuna pe soţ, cu care s-a certase şi care o ameninţă că va divorţa.. Femeia a fost transportată la spital imediat după ce a comis crima, pentru că băuse erbicid în încercarea de a se sinucide.

Oana Neţ era educatoare la grădiniţa din localitatea timişeană Murani, dar a comis crima într-o casă de pe strada Tigrului din cartierul timişorean Ronaţ. în luna martie a anului trecut. Femeia a tăiat venele copilului şi l-a înecat în cadă. Detaliile crimei i-au şocat chiar şi pe anchetatori. După comiterea oribilei crime, femeia a încercat să se sinucidă prin tăieri superficiale la nivelul braţelor şi a înghiţit o substanţă toxică.

“Noi i-am acordat primul ajutor, iar apoi pacienta a fost transferată la Spitalul Judeţean Timişoara, pentru că necesita dializă”, declara atunci purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Timişoara, Ramona Gîdea.

Iniţial, femeia nu a vrut să facă nicio declaraţie, deşi chiar ea îi anunţase pe poliţiştii, printr-un apel la 112. Când au ajuns la casa ei, poliţiltii au fost nevoiţi să spargă uşa, deoarece criminala se încuiase în baie.

“Lucrează la Şcoala Gimnazială Murani, la grădiniţă. În urmă cu trei săptămâni, a solicitat concediu fără plată, pe motiv că i-a fost foarte greu cu naveta şi încerca să-şi caute un loc de muncă care să o ajute să scape de navetă şi să primească un salariu mai bun. Nu a părut niciodată că are probleme de comportament, era o persoană calmă, a terminat Artele Plastice, a desenat tot timpul, vorbea frumos, era liniştită”, o descria inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Aura Danielescu.

foto: youtube.com

 

Citește și: