4967 vizualizări 29 mai 2016

UPDATE: Primarul comunei Plopu, Adrian Bălănescu, a declarat, pentru Mediafax, că pe podeţ nu aveau ce să caute 20 de persoane în acelaşi timp.

"Este vorba despre o punte pietonală, construită pe vremea lui Ceauşescu. Era folosită mai des când ploua torenţial şi se umflau apele, în rest este un pod la 200 de metri distanţă, unde se merge şi cu maşina. Dacă nu se urcau pe punte atâţia, ci mergeau câte 2,3 sau 5, nu se întâmpla nimic. Puntea face legătura între un drum judeţean şi o stradă din comună. Noi am făcut adrese către Consiliul Judeţean Prahova să o reabilităm, dar au fost alte priorităţi. Acum cred că a cedat din cauza greutăţii", a spus Adrian Bălănescu.

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat pentru Mediafax, că cele 20 de persoane fac parte din staff-ul de campanie al social-democraţilor prahoveni.

"Erau în campanie în Valea Plopului, au vrut să treacă pe acel podeţ care s-a rupt pur şi simplu cu ei. Printre răniţi se află şi o femeie însărcinată", a declarat Toader.

Dintre cei 20 de răniţi, zece au suferit fracturi şi politraumatisme, şi au fost transportaţi la spital, iar ceilalţi zece au primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Reamintim că 20 de persoane au căzut de la circa doi metri, după ce podeţul pe care se aflau, peste pârâul Bucovel din comuna prahoveană Plopu, s-a rupt cu ei. Patru Ambulanţe şi altre patru echipaje SMURD s-au deplasat la locul accidentului.

Specialiştii au declanşat cercetările pentru a stabili cauzele din care s-a rupt podeţul.

Citește și: