Edilul comunei Plopşoru, Petre Grigorie, spune că înştiinţările de plată au fost trimise din greşeală, dar că oamenii sunt deja obişnuiţi, deoarece au mai trecut prin aşa ceva.

Unul dintre săteni, Emil Ebâncă, a primit de la Direcţia de taxe şi impozite a primăriei o scrisoare din care a aflat că mama lui în vârstă de 70 de ani are restanţe de 1.400 lei la plata unor amenzi de circulaţie. Bătrâna are însă o pensie de 700 lei pe lună şi nu s-a mai ridicat din pat de trei ani.

„Eu n-am ce pune pe masă şi îmi mai trebuie permis şi maşină?! Ăştia vin tot la oamenii care sunt nenorociţi”, spune Emil Ebâncă, citat de Digi24.ro. Un alt locuitor, Nănuţ Vasile, a descoperit cu stupoare că amenzile lui de circulaţie sunt de 10 ori mai mari decât ajutorul social de 120 de lei.

În total, 50 de localnici au primit astfel de scrisori. „În fiecare an au primit asemenea înştiinţări. Nu sunt puşi în aceeaşi situaţie pentru prima dată. Sunt câteva persoane la care în mod eronat s-a scris de la punctul 1 „amenzi locale”, la punctul doi „amenzi de circulaţie”, a declarat Grigorie.

Funcţionarul care a făcut această eroare va fi tras la răspundere, promite edilul. Potrivit acestuia, oamenii din comună, care trăiesc de cele mai multe ori din ajutor social, au datorii de peste un milion de lei la plata taxelor şi impozitelor locale. 

 

Citește și: