Departamentul Social - Mediafax
546 vizualizări 29 oct 2018

"Incompetenţa care domneşte la Primăria Capitalei îi duce pe oameni în pragul unor gesturi extreme. Nu mai puţin de 50 de taximetrişti independenţi au intrat în această dimineaţă în greva foamei, chiar în faţa Primăriei, protestând faţă de neeliberarea autorizaţiilor de taxi," scrie deputatul Nicuşor Dan, pe Facebook.

Nicuşor Dan susţine că aproximativ 300 de taximetrişti şi-au depus dosarele complete pentru reînnoirea autorizaţiilor, cu multe luni în urmă, dar Primăria Capitalei nu le-a dat niciun răspuns, deşi avea o obligaţie legală în acest sens.

"Poate pentru Gabriela Firea, cei 300 de taximetrişti şi familiile lor, care depind de veniturile obţinute din taximetrie, nu reprezintă o miză electorală prea importantă şi de aceea le-a ignorat luni de zile drepturile, cu bună ştiinţă. Dar legea trebuie respectată şi de Gabriela Firea, şi de toţi funcţionarii din subordinea sa care se ocupă de eliberarea acestor autorizaţii. Cetăţenii Capitalei nu trebuie umiliţi de către funcţionarii Primăriei, au drepturi şi acestea trebuie respectate de către cei ce primesc salarii generoase din taxele şi impozitele noastre. În lipsa autorizaţiilor, cei 300 de taximetrişti au probleme reale cu plata ratelor de leasing pentru maşinile achiziţionate tocmai pentru a desfăşura această activitate conform cerinţelor legii," arată Nicuşor Dan.

Parlamentarul îi solicită public Gabrielei Firea să ia măsuri, să analizeze cât mai repede dosarele depuse de taximetrişti şi să le elibereze autorizaţiile de taxi.

Foto: Captură

Citește și: