Andrei Dumitrescu - Mediafax
38 vizualizări 25 mai 2014

Un număr de 59 de sesizări privind posibile contravenţii sau infracţiuni la alegerile de duminică au fost înregistrate de la deschiderea urnelor, cele mai multe în Bucureşti, Dâmboviţa, Dolj, Mehedinţi şi Giurgiu, şi au fost date 48 de amenzi pentru încălcarea legislaţiei electorale, potrivit MAI.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a declarat că, din cele 59 de sesizări, 14 nu s-au confirmat.

Cele mai multe sesizări privind posibile contravenţii sau infracţiuni au fost înregistrate în Bucureşti - opt, în judeţele Dâmboviţa, Dolj şi Mehedinţi - câte şapte, precum şi în Giurgiu, unde au fost patru sesizări. Acestea vor fi verificate punctual şi vor fi luate măsurile legale cortespunzătoare, potrivit MAI.

Dajbog a mai spus că, de la deschiderea urnelor, au fost date 52 de amenzi, dintre care 48 petnru încălcarea legislaţiei electorale.

Purtătorul de cuvânt al MAI a mai precizat că sunt cercetate şase situaţii privind posibile infracţiuni, una dintre acestea fiind sesizată în Bucureşti. La 112, a fost sesizat faptul că, la Secţia 185, un alegător a introdus în urnă două buletine de vot. Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare pe numele acestuia, pentru fraudă la vot, faptă pedepsită cu închisoare de la şase luni la trei ani.

În comuna Cogealac, din judeţul Constanţa, se fac verificări într-un caz privind coruperea alegătorului, după ce viceprimarul a reclamat că dintr-o maşină a fost împărţită pâine în scop electoral.

Un alt caz a fost înregistrat în localitatea Bicu, judeţul Giurgiu, unde o persoană a reclamat că membrii biroului electoral al unei secţii de votare nu i-au permis să voteze pe motiv că ar avea probleme psihice. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că, într-adevăr, persoana respectivă figurează în evidenţele medicale cu afecţiuni psihice şi nu are drept de vot.

Citește și: