Roxana Alexe - Mediafax
71 vizualizări 30 ian 2014

Şapte sute de somaţii şi 66 de sancţiuni, în valoare totală de 105.000 lei, au fost date, miercuri, de Corpul de control al municipalităţii bucureştene celor care nu şi-au curăţat zăpada din faţa imobilelor, potrivit datelor comunicate la Comandamentul de iarnă al Capitalei.

Totodată, 25 de inspectori vor rămâne în teren şi în noaptea de miercuri spre joi, pentru a verifica activitatea operatorilor de salubrizare, urmând ca joi să controleze în continuare dacă bucureştenii - atât persoanele fizice, cât şi cele juridice - curăţă zăpada din faţa imobilelor.

Tot la Comandamentul de iarnă de miercuri seară, primarul general Sorin Oprescu a anunţat că 365 de utilaje şi 1.269 de angajaţi ai operatorilor de salubrizare au lucrat miercuri pentru a deszăpezi străzile Capitalei.

"Arterele sunt practicabile în condiţii de iarnă, Brigada Rutieră nu a înregistrat blocaje", a adăugat edilul şef al Capitalei.

Singurele sincope în traficul bucureştean de miercuri au fost punctuale, pe liniile RATB 1, 5, 44, 61, 62, 79 şi 86, şi cauzate de maşini parcate neregulamentar.

Oprescu a mai precizat că de pe străzile Capitalei au fost strânşi, de marţi seară şi până miercuri la prânz, 31.580 metri cubi de zăpadă, toate parcările administrate de municipalitate au fost deszăpezite, iar la noapte se va interveni, cu acelaşi scop, în Pasajul Obor.

Tot pentru noaptea de miercuri spre joi, 401 de angajaţi ai RATB sunt mobilizaţi să cureţe de zăpadă 455 de refugii de tramvai.

Primarul general al Capitalei a mulţumit bucureştenilor care nu au circulat miercuri cu maşinile personale, pe străzile Capitalei fiind jumătate din numărul obişnuit de autoturisme din această categorie.

Sorin Oprescu a remarcat şi faptul că la deszăpezire au participat şi voluntari, între care cei din trei unităţi de jandarmi. "Este deosebit de confortabil să vezi că oamenii vin singuri şi se oferă să ajute. La fel şi cei de la Poliţia Rutieră, care au însoţit utilajele pe străzi", a adăugat edilul.

Capitala s-a aflat miercuri, până la ora 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol.

Citește și: