171 vizualizări 4 sep 2009

Un puternic incendiu a cuprins sediul Primăriei Sectorului 1, situat pe strada Banu Manta. Flăcările au putut fi observate de la distanţă, în jurul orei 11.30, acestea extinzându-se cu rapiditate. Pompierii au intervenit cu zece autospeciale şi cinci scări de incendiu, după cum a declarat colonelul Cătălin Eftene, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti. Din primele date, se pare că în clădire nu se afla nicio persoană. Zeci de jandarmi au ajuns în zonă, pentru a îndepărta curioşii care puteau bloca intervenţia pompierilor.

Sediul Primăriei Sectorului 1 se află în renovare din 2007, lucrările având ca termen de finalizare anul 2011. Funcţionarii primăriei s-au mutat la o altă locaţie, până la reabilitarea vechiului sediu. Clădirea veche a fost construită în 1927 şi este monument istoric.

Primarul Sectorului 1 a aflat prin telefon de cele întâmplate. “Este un dezastru, a declarat Andrei Chiliman. Am predat clădirea pentru renovare. Responsabilitatea este a constructorului. Îi vom pune să plătească această reparaţie. Noi nu am mai lăsat în clădire niciun bun. Clădirea este de patrimoniu şi trebuie şi restaurată după consolidare. Nu pot evalua pagubele”.
 

Citește și: