Andreea Tobias
1385 vizualizări 20 feb 2019

Potrivit Poliţiei Hunedoara, Poliţia Petroşani a fost sesizată marţi de un bărbat în vârstă de 52 de ani despre faptul că, în septembrie 2018, a cunoscut, pe o reţea de socializare, o persoană care i-a spus că doreşte să se căsătorească cu el.

Sub pretextul că femeia din spatele profilului reţelei de socializare îi va trimite 3.000.000 de dolari „să aibă grijă de ei până va veni ea în ţară”, aceasta i-a cerut petroşăneanului diferite sume de bani, motivând că banii promişi de ea erau blocată într-un cont în Indonezia şi trebuie să plătească pentru a-i debloca.

Bărbatul, dând crezare spuselor femeii virtuale, a trimis în contul indicat de aceasta mai multe sume de bani, în diferite tranşe, în valoare totală de 17.000 euro şi aproximativ 2.000 de dolari.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Petroşani au început cercetările pentru identificarea autorului.

„În data 19.02.2019, ofiţerul de serviciu din cadrul Poliţiei Municipiului Petroşani a fost sesizat de un bărbat de 52 de ani, din municipiul Petroşani, despre faptul că, în cursul lunii septembrie 2018, a cunoscut, în mediul virtual (pe o reţea de socializare) o persoană care i-a spus că doreşte să se căsătorească cu el. Sub pretextul că femeia din spatele profilului reţelei de socializare îi va trimite o sumă mare de bani (3.000.000 dolari) „să aibă grijă de ei până va veni ea în ţară”,  aceasta i-a cerut petroşăneanului diferite sume de bani, motivând că suma de bani promisă este blocată într-un cont în Indonezia şi trebuie să plătească pentru a o debloca. Bărbatul, dând crezare spuselor femeii virtuale, a trimis în contul indicat de aceasta  mai multe sume de bani, în diferite tranşe (în valoare totală de 17.000 euro şi aproximativ 2.000 de dolari), în perioada octombrie 2018-ianuarie 2019”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

 

În noiembrie 2018, o femeie din Petrila, judeţul Hunedoara, a transferat peste 11.000 de euro în conturile unui bărbat pe care l-a cunoscut pe o reţea de socializare, după ce acesta i-a promis că îi va trimite acasă „o valiză plină cu bani”, după care va veni şi el în România.

Pensionara de 68 de ani s-a lăsat păcălită de escrocul care i-a promis că o va lua de nevastă şi va veni în România să locuiască împreună.

Femeia a povestit în faţa poliţiştilor că individul, „cetăţean american care lucrează în Siria”, i-a promis o valiză cu bani şi că va veni în România să trăiască amândoi până la adânci bătrâneţi.

Escrocul i-a cerut femeii să achite mai întâi 1.200 de euro pe numele unei femei din Franţa.

 Au urmat apoi alte plăţi de 1.200, 800 şi 8.200 euro, pe numele unor persoane din Franţa, Polonia şi Indonezia.

În total, doamna a fost păcălită cu 11.400 de euro. După ce a primit banii respectivi, escrocul şi-a închis contul de Facebook.

Citește și: