Gandul.info
Adriana Mit
996 vizualizări 16 oct 2017

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, Cecilia Dăneţ, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că trupul băiatului a fost găsit, duminică, pe malul sârbesc al Dunării, la aproximativ 18 kilometri de locul accidentului.

„Autorităţile sârbeşti au găsit, ieri dimineaţă (n.r. duminică), în dreptul localităţii Dobra, la aproximativ 18 kilometri de locul accidentului, trupul neînsufleţit al băiatului de 22 ani. Au fost trimise fotografii în ţară, iar membrii familiei l-au recunoscut. Astăzi (n.r. luni), la ora 15.00, a fost identificat de către familie", a afirmat Cecilia Dăneţ.

O maşină în care s-ar fi aflat cinci persoane, şoferul şi o familie cu doi copii, a căzut, în urmă cu nouă zile, în Dunăre, în dreptul localităţii Coronini, din judeţul Caraş-Severin.

Şoferul, un bărbat de 44 de ani care avea permis de şapte luni, a reuşit să se salveze şi a povestit că în maşină se aflau încă patru persoane.

„Este vorba de o familie din localitatea Sicheviţa, soţ, soţie şi doi copii. Soţul are 48 de ani, soţia are 40 de ani, copilul cel mare are 22 de ani şi un minor de trei ani", declara purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, Cecilia Dăneţ.

Duminică, maşina a fost scoasă din Dunăre, însă în autoturism nu se afla nicio persoană.

Luni, trupul femeii care se afla în maşină a fost găsit pe malul sârbesc al Dunării. Reprezentanţii autorităţilor sârbe au realizat mai multe fotografii pe care le-au trimis celor din România, pentru ca familia să o recunoască pe femeie. Între timp, cadavrul a fost transportat la morgă pentru autopsie, iar femeia a fost înmormântată în cursul zilei de marţi, fără ca autorităţile sârbe să aştepte răspunsul venit din România. Astfel, de abia miercuri, fratele femeii a identificat-o, pe baza fotografiilor primite, iar familia va trebui, prin Consulat, să facă actele necesare exhumării cadavrului şi repatrierii.

De asemenea, sâmbătă, trupul fetiţei de trei ani a fost găsit de nişte pescari, în dreptul localităţii Liborajdea, la aproximativ zece kilometri de locul accidentului.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă.

Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, parapetele în zona producerii accidentului era rupte sau deteriorate de aproximativ doi ani.

Ministrul Transporturilor de atunci, Răzvan Cuc, a cerut un Raport cu privire la elementele care ar fi putut contribui la agravarea tragicului accident petrecut pe DN57, între Orşova şi Moldova Nouă, la Coronini, iar directorul Regionalei Timişoara şi şeful Secţiei Drumuri Orşova au fost demişi.

Citește și: