192 vizualizări vineri, 22:00

„În cazul de omor din noaptea de 29 septembrie s-a dispus cea de a opta măsură de reţinere faţă de o persoană, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor”, anunţă Poliţia Capitalei.

În acest dosar, se află în arest preventiv alţi şapte bărbaţi.

Tribunalul Bucureşti arată, în motivarea arestării primelor şase persoane în dosarul crimei din Piaţa Constituţiei, că agresorii ar fi putut rezolva paşnic conflictul, dar au manifestat dezinhibiţie şi vădită lipsă de respect faţă de lege, astfel că nu se poate lua o măsură mai blândă în cazul lor.

Poliţiştii au efectuat în data de 4 octombrie, 21 de percheziţii domiciliare în Bucureşti în dosarul crimei din Piaţa Constituţiei, potrivit unui anunţ al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, verificările fiind începute la aproape o săptămână de la bătaia din centrul Capitalei.

Percheziţiile au avut loc în zona Petricani - Lacul Tei şi au vizat capturarea bărbatului suspectat pentru uciderea unei persoane în bătaia care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute.

Piaţa Constituţiei este supravegheată de echipe mixte formate din poliţişti de siguranţă publică, jandarmi, poliţişti rutieri şi agenţi de la Serviciul Operaţiuni Speciale, în anumite intervale orare. Măsurile vin în urma unei încăierari de duminica trecută, din Piaţa Constituţiei, când mai multe persoane s-au bătut cu bâte şi săbii.

Un bărbat a murit şi un altul a fost rănit în urma conflictului, cazul fiind investigat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de Serviciul Omoruri.

Citește și: