44 vizualizări 3 feb 2008

Academia Naţională de Informaţii (ANI) din Bucureşti va începe pregătirea unei noi serii de cursanţi, care vor lucra, după absolvire, ca ofiţeri operativi în Serviciul Român de Informaţii.

În anul 2008, la concursul de admitere vor fi 40 de locuri (dintre care 10 pentru femei) la studii universitare de licenţă, la două specializări (psihologie – informaţii, respectiv comunicare şi relaţii publice – informaţii), precum şi 180 de locuri (dintre care 30 pentru femei) la studii de masterat.

Candidaţii trebuie să fie cetăţeni români cu domiciliul în România. Pentru studiile de licenţă se pot înscrie persoane cu vârsta maximă de 23 de ani, iar pentru masterat vârsta maximă este 32 de ani. La studiile de licenţă sunt acceptaţi absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, iar pentru masterat candidaţii trebuie să fie absolvenţi de studii superioare cu diplomă de licenţă.

La Academia de Informaţii a SRI, cursurile universitare durează trei ani, iar cursurile de masterat – un an şi jumătate. Înainte de admitere, pentru ambele forme de studii va fi necesară o examinare medicală specifică, precum şi o examinare psihologică.

Aceasta din urmă va include şi un test de inteligenţă, al cărui rezultat va fi luat în considerare la stabilirea mediei finale de admitere. În media finală, testul de inteligenţă va avea o pondere de 30 la sută pentru studiile universitare, respectiv de 40 la sută pentru studiile de masterat.

Un detaliu interesant este legat de creşterea numărului de locuri scoase la concurs. În anul 2007, la admitere au fost în total 190 de locuri. În schimb, în 2008, numărul total de locuri scoase la concurs este de 220.

Citește și: