Departamentul Corespondenţi
11682 vizualizări 20 iul 2018

Accidentul s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri pe DN 2, în zona popasului Tâmboeşti din judeţul Vrancea. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie, maşina în care se aflau cei patru tineri a derapat şi s-a lovit violent de un podeţ.

Iniţial, poliţiştii au stabilit că accidentul s-ar fi produs din cauza lipsei de experienţă, a neatenţei la volan şi a carosabilului umed, dar apoi au aflat că totul fusese transmis LIVE pe Facebook. Înregistrarea are doar 1 minut şi 33 de secunde. În imagini se poate observa că, încă de la plecarea din parcare, atât şoferul, cât şi pasagerul de lângă el, erau preocupaţi să aşeze cât mai bine telefonul mobil pe bordul autoturismului, pentru ca în imagini să apară toţi cei patru pasageri. 

”Puneţi-vă centurile! Decolăm!” le spune şoferul celorlalţi prieteni. ”Bagă muzică!” se aude replica unuia dintre ei. Autoturismul cu care circulau avea volan pe dreapta. După ce pornesc, telefonul alunecă de câteva ori de pe bord şi, mai întâi şoferul, apoi pasagerul de lângă el, încearcă să îl potrivească. Înregistrarea se termină brusc, în momentul în care automobilul se loveşte de capul de pod.

”Am văzut şi noi imaginile, au transmis transmis live pe Facebook în timp ce se aflau în maşină. Vor face verificări colegii, vor lua în calcul şi filmarea de pe Facebook,” a declarat pentru Mediafax, comisarul şef Zorel Burlan, de la Poliţia Vrancea. ”Oricum, cauza probabilă a accidentului este neatenţie la volan şi lipsa de experienţă. Şoferul nu are experienţă, are permis din octombrie 2017. În locul în care s-a produs accidentul este o succesiune de curbe, este şi pantă, este un traseu care necesită atenţie. Probabil nu şoferul nu a respectat nici limita de viteză în localitate. Se continuă cercetările.” 

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje medicale, care nu au mai putut salva pe doi dintre tineri, unul de 14 ani şi unul de 18 ani, din localităţile Odobeşti şi Slobozia Bradului.

Celelalte două victime, conducătorul auto de 19 ani şi un adolescent de 17 ani, ambii din Slobozia Bradului, au scăpat cu răni uşoare.

 

Citește și: