Gandul.info
Raluca Lazaroi
144 vizualizări 4 mar 2018

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, şase persoane au fost implicate, duminică după-amiaza, în accidentul petrecut pe DN17, în cartierul Unirea din municipiul Bistriţa, după ce o o femeie care se afla la volanul unei maşini a pierdut controlul într-o curbă deosebit de periculoasă şi a lovit un microbuz.

În urma impactului, pasagerul din maşina condusă de femeie a murit, iar patru persoane aflate în microbuz, între care doi copii de 9 şi 4 ani, au ajuns la Spitalul de Urgenţă din Bistriţa.

“La locul indicat echipajele de intervenţie au găsit şase victime. Cele patru victime din microbuz - un bărbat, o femeie şi doi minori în vârstă de 9 ani, respectiv 4 ani - au fost găsiţi în afara autovehiculului. Au fost preluaţi de echipaje SAJ BN şi transportaţi la UPU - SMURD Bistriţa pentru investigaţii medicale suplimentare. În celălalt autoturism două victime erau încarcerate, iar pompierii militari au fost nevoiţi să îndepărteze plafonul şi portierele maşinii pentru a asigura accesul echipajelor medicale. Pasagerul din dreapta faţă, un bărbat de 45 de ani, era în stop cardiorespirator şi au fost începute imediat manevrele de resuscitare. Din păcate, în ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul bărbatului nu a răspuns manevrelor, astfel că medicul a fost nevoit să îi declare decesul, la locul accidentului. Conducătorul auto, o femeie de 64 de ani, după extracţie, a fost predat echipajului de Terapie Intensivă Mobilă SMURD şi transportat la spital pentru continuarea investigaţiilor medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus.

Circulaţia pe DN 17, în zona în care s-a petrecut accidentul, se desfăşoară alternativ, pe un sens de mers, poliţiştii Serviciului Rutier Bistriţa făcând cercetări.

Citește și: