Departamentul Social
2363 vizualizări 10 mai 2012

UPDATE 2 Patru dintre cei 24 de răniţi care au ajuns la Spitalul Floreasca în urma accidentului din Pasajul Lujerului au rămas până în prezent internaţi, doi fiind în clinica de ortopedie şi ceilalţi doi la secţiile de chirurgie plastică şi neurochirurgie, a declarat, joi, medicul Bogdan Opriţa.

"Până în prezent au fost internate patru dintre victimele rănite în accidentul din Pasajul Lujerului, probabil aceasta va fi şi cifra totală. Dintre aceştia, doi au fost internaţi în clinica de ortopedie, cu fracturi la gambă, unul în clinica de chirurgie plastică, cu o plagă la scalp, iar a patra victimă este în clinica de neochirurgie, cu un traumatism cranio-cerebral de nivel II", a spus coordonatorul SMURD Bucureşti şi purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, medicul Bogdan Opriţa.

El aprecizat că pacientul internat la secţia de neurochirurgie şi-a pierdut conştienţa pentru câteva momente şi are un traumatism cranio-cerebral "destul de urât".

UPDATE Dr Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD, a declarat că trei victime sunt internate la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar celelalte persoane aduse de ambulanţe sunt în investigaţii, dar sunt stabile. Vatmanul rănit nu a ajuns la Floreasca.


O primă evaluare a medicilor arată că 25 de persoane au fost rănite în urma accidentului de tramvai petrecut în Pasajul Lujerului din Capitală, 15 dintre acestea fiind transportate la spital, a declarat coordonatorul SMURD, Bogdan Opriţa.

Potrivit sursei citate, sunt 25 de victime, însă "numărul nu este final", medicii continuâd evaluarea pacienţilor.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, 15 răniţi au fost transportaţi la spital.

Bogdan Opriţa a precizat că trei dintre victime sunt în stare gravă, având traumatisme cerebrale, iar restul au diverse fracturi.

Între răniţi se află şi un copil care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Coordonatorul SMURD a mai spus că la locul accidentului au fost trimise opt echipaje de prim ajutor şi două echipaje de terapie intensivă, iar transportul răniţilor la spital continuă.

Accidentul s-a produs joi dimineaţă, în Pasajul Lujerului din Capitală, fiind implicate patru tramvaie.

Accidentul a avut loc după ce un tramvai al liniei 41 s-a defectat în pasaj, iar un altul care circula în spate nu a putut frâna la timp şi s-a produs impactul, ulterior fiind implicate alte două tramvaie care circulau în spate, a declarat Andrei Codău, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Accidentul a avut loc pe sensul spre Piaţa Presei Libere, iar traficul este blocat la ora transmiterii acestei ştiri.

În cele patru tramvaie se aflau câteva sute de persoane, multe dintre ele suferind atacuri de panică în urma accidentului, pasagerii ajutându-se unii pe ceilalţi pentru a ieşi din tramvaie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Daniel Vasile, declara că 14 echipeje ale ISU sunt la faţa locului şi s-a cerut suplimentarea acestora.

Citește și: