Ion Gaidau - Mediafax
3416 vizualizări 4 sep 2012

Eugenia şi Ramona, în vârstă de 31 şi respectiv 18 ani, rănite în accidentul de autocar care s-a produs duminică dimineaţa pe o autostradă din sud-estul Franţei, au povestit, de la spitalul din Draguignan, despre "spaima vieţii lor", relatează cotidianul Var Matin, în ediţia electronică de marţi.

Eugenia, în vârstă de 31 ani, se ducea în vizită la familia sa pentru câteva zile, în timp ce Ramona, în vârstă de 18 ani, se întorcea din vacanţă. Una este de origine ucraineană, iar cealaltă este româncă, afirmă cotidianul francez.

"Dormeam în momentul impactului şi mi-am pierdut un pic cunoştinţa, deci, nu prea am amintiri. Îmi amintesc doar agitaţia din jurul meu înainte de a fi repede luată în îngrijire de către pompieri pentru rănile mele uşoare", povesteşte tânăra, aflată încă în pat la spitalul din Draguignan.

Ea are doar câteva zgârieturi, în timp ce vecina sa de cameră are câteva puncte de sutură, multe hematoame şi un traumatism mare. "Eu nu dormeam. Am văzut momentul în care şoferul a apăsat pedala de frână atunci când s-a auzit un zgomot puternic. Autocarul s-a înclinat cu totul şi a intrat pe contrasens", a povestit ea.

"După câteva momente, era o imagine atroce: sânge peste tot, strigăte. Sunt încă sub şocul scenelor pe care le-am putut vedea, în special copii grav răniţi", continuă ea, cu noduri în gât. Cele două tinere nu au decât o singură dorinţă: să se întoarcă "acasă" cât mai repede.

Citește și: