Vasile Magradean
225 vizualizări 16 aug 2019

Pe Facebook au apărut fotografii cu un bărbat care ar fi fost bătut la UPU Sighetu Marmaţiei, în care acesta prezintă vânătăi pe braţ, spate şi la faţă.

„Aşa tratament aplică în cazul celor care solicită salvarea de nenumărate ori... în cazul de faţă acest bătrân are 78 de ani, iar domniile sale l-au <tratat>. Într-o ţară normală un om care a muncit toată viaţa lui, iar acum bătrâneţea îi dă bătăi de cap, voi cei din UPU Sighet, aşa ne veţi trata când vom fi bătrâni??? Ruşine. Cel care a îndrăznit să îl lovească pe Nenea Ion, îţi spun că vei plăti pentru fapta ta!!!”, se arată în postarea care însoţeşte fotografiile.

Managerul Spitalulului Municipal Sighetu Marmaţiei, Radu Daniel Dunca, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că face o anchetă internă şi va fi audiat personalul medical de la Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU), dar şi de la secţia de Psihiatrie.

„Am declanşat vineri o anchetă internă la spital, atât la Compartimentul de Primiri Urgenţe cât şi la secţia de Psihiatrie, pentru verificarea informaţiilor care au apărut privind un bărbat în vârstă care ar fi fost bătut. Este vorba despre un pacient de 78 de ani internat miercuri dimineaţă la CPU, care s-a prezentat singur, foarte agitat. În acelaşi interval, întâmplător, la CPU a fost adus de Poliţie un alt bărbat agitat, ambii fiind transportaţi la Psihiatrie însoţiţi de un poliţist. În cadrul anchetei interne vom apela la un medic legist care să evalueze fotografiile apărute, deoarece echimozele profunde nu puteau apărea atât de repede, şi va fi audiat personalul medical de la CPU şi Psihiatrie”, a spus Dunca.

Potrivit acestuia, bărbatul de 78 de ani a fost externat, joi, la cererea familiei.

Surse medicale au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că bărbatul în vârstă de 78 de ani s-a prezentat în acest an de 33 de ori la CPU Sighetu Marmaţiei, fiind cunoscut cu afecţiuni psihice care nu îşi ia tratamentul medicamentos recomandat.

„La celălalt pacient internat la Psihiatrie scrie pe fişă că prezintă escoriaţii şi urme de lovituri, dar la bărbatul de 78 de ani nu se specifică aşa ceva”, au spus sursele citate.

 

Citește și: