Alexandru Costea
1100 vizualizări 17 mai 2019

„Un fapt inimaginabil, de o maximă gravitate, care conturează atitudinea generală a PSD faţă de primarii liberali, s-a consumat vineri dimineaţă, 17 mai 2019, în biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Bacău, Sorin Braşoveanu. Valerică Mihalcea, primarul PNL din comuna Gura Văii, judeţul Bacău, a venit pentru a treia oară în audienţă, să solicite fonduri în vederea reabilitării drumului judeţean DJ 119, care leagă localitatea de Oneşti, dar şi de E 85. În biroul preşedintelui CJ se afla şi deputatul PSD de Bacău, Costel Dunava, care i-a reproşat primarului numărul mic de voturi pe care PSD le-a obţinut în comună la precedentele alegeri europarlamentare şi, fără nicio jenă, a spus că nu se pot aloca bani unei comunităţi unde PSD are un număr mic de voturi", arată un comunicat al PNL, remis Mediafax.

Palăr transmite că primarul comunei Gura Văii a spus că-şi dă demisia din funcţia de primar dacă alocarea de fonduri depinde de susţinerea politică. Astfel, potrivit sursei citate, deputatul PSD l-ar fi şantajat şi jignit pe primar.

„În faţa unei asemenea atitudini şi decis să rezolve problema comunităţii, primarul Mihalcea a spus că-şi dă demisia din funcţia de primar, dacă de asta depinde alocarea fondurilor. Încercarea sa de a-i convinge pe cei prezenţi că oamenii din comună nu trebuie să sufere pentru că primarul are o altă opţiune politică decât PSD l-a iritat şi mai tare pe deputatul Dunavă care, după câteva încercări de şantaj, a trecut direct la înjurături şi jigniri la adresa primarului. La incident au fost de faţă şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Pravăţ, precum şi directoarea Serviciului Public de Drumuri şi Poduri din instituţie", arată Ionel Palăr.

De asemenea, el spune că în ultimii trei ani în judeţul Bacău „fondurile sunt împărţite discreţionar şi ajung cu precădere în localităţile conduse de primari PSD".

„Limbajul de maidan, nesimţirea crasă, lipsă de educaţie elementară coboară nepermis de mult nivelul unui demers administrativ, mai ales când vin din partea unor oameni pe care, uneori şi din nefericire, îi vedem la tribuna Palamentului României. Nu este, însă, un caz singular. Primarii liberali din judeţul Bacău sunt supuşi unui permanent şantaj şi nu primesc fonduri pentru că nu fac parte din PSD. De trei ani, în judeţul Bacău, fondurile sunt împărţite discreţionar şi ajung cu precădere în localităţile conduse de primari PSD. Am atras atenţia cu privire la gravitatea acestei situaţii, dar, din nefericire, PSD continuă această practică începută încă de pe vremea când preşedintele Consiliului Judeţean Bacău era actualul senator Dragoş Benea, astăzi candidat la alegerile europarlamentare", arată comunicarea deputatului PNL Ionel Palăr.

Citește și: