Catalin Lupasteanu - Mediafax
749 vizualizări 19 aug 2014

Direcţia de Investigarea a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a precizat, marţi, pentru MEDIAFAX, că omul de afaceri Dinu Patriciu este vizat într-un dosar al structurii centrale.

DIICOT nu a dorit să ofere informaţii despre caz, dar a menţionat că, în continuare, urmare decesului omului de afaceri, acuzaţiile ce-l vizau pe acesta vor fi clasate, iar acţiunea va continua în ceea ce-l priveşte doar pe latură civilă, context în care, în cazul concretizării dosarului vor fi introduşi în cauză din punct de vedere civil moştenitorii.

Conform unor surse judiciare, faptele pentru care este vizat omul de afaceri în cazul de la DIICOT sunt de delapidare şi spălare de bani cu prejudiciu de peste 1 milion de euro.

Unul dintre avocaţii omului de afaceri a arătat la rândul său că dosarul în care era vizat Dinu Patriciu la DIICOT reprezintă un caz mai vechi, disjuns din "dosarul mare Rompetrol".

Avocatul a precizat de asemenea că, pentru faptele ce îl vizează pe Patriciu în acest caz, procurorii vor dispune clasarea şi continuarea cercetărilor faţă de restul persoanelor vizate.

"Pe rolul DIICOT a mai rămas un dosar în care el are calitate de persoană vătămată. Plângerea este pentru infracţiuni la Legea 161/2003 şi pentru violarea corespondeneţei şi este îndreptată împotriva unor persoane necunoscute, a ziarului eNaţional, a unui jurnalist de acolo şi a directorului de acolo", a mai arătat sursa citată, care a precizat că "în acest caz el (Dinu Patriciu - n.r.) invoca faptul că i-a fost spartă corespondenţa pe care o purta cu avocaţii civili în perioada proceselor civile cu partajul".

Potrivit apărătorului, Dinu Patriciu mai are un dosar penal de evaziune fiscală, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în care prejudiciul este de 16 milioane de lei.

În acest caz el a fost pus sub acuzare în 4 mai şi este cercetat alături de alte şase persoane între care şi fostul său director de la Adevărul Holding, Peter Imre.

În ambele dosare penale în care era vizat, acuzaţiile vor fi clasate de anchetatori, potrivit normelor penale aflate în vigoare, iar în cazul penal în care el este parte vătămată, acţiunea va continua doar la cererea moştenitorilor părţii vătămate, explică apărătorul.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, în vârstă de 64 de ani, a murit la Londra, acesta suferind de mai mulţi ani de cancer.

În decembrie 2012, Dinu Patriciu a fost supus unui transplant de ficat.

Citește și: