Andreea OFIŢERU
41947 vizualizări 15 sep 2012

Elevii care încep clasa a VIII-a în această toamnă vor termina cursurile pe 14 iunie 2013, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei pe EDU.RO.

Înainte să fie admişi la liceu, elevii trebui să promoveze examenul de evaluare naţională. Modul în care se vor susţine examenele nu s-a schimbat faţă de anul precedent, elevii trebuind să treacă tot prin două probe scrise.

Absolvenţii de clasa a VIII-a se vor înscrie la evaluarea naţională între 17 şi 19 iunie 2013.

Pe 25 iunie va avea loc proba scrisă la limba şi literatura română, iar pe 26 iunie va avea loc proba scrisă la limba şi literatura maternă. Pe 27 iunie elevii vor susţine proba scrisă la matematică.

Afişarea rezultatelor va avea loc pe 29 iunie, până la ora 16. În aceeaşi zi, între orele 16 şi 20 va avea loc depunerea contestaţiilor.

În perioada 30 iunie – 2 iulie va avea loc rezolvarea contestaţiilor.

Afişarea rezultatelor finale va avea loc pe 3 iulie.

După examenele naţionale, elevii vor da admiterea la liceu. Potrivit calendarului ADMITERII LA LICEU 2013, postat pe EDU.RO, elevii vor fi admişi pe baza rezultelor obţinute la evaluarea naţională, prin repartizare computerizată.

În perioada 5-9 iulie, elevii împreună cu părinţii lor vor completa în fişele de înscriere toate opţiunile pentru liceul la care vor să înveţe. În perioada 6-10 iulie, părinţii şi candidaţii vor verifica  fişele de înscriere care au fost procesate în calculator.

Repartizarea computerizată la liceu va avea loc pe 16 iulie 2013.

După ce au fost repartizaţi elevii trebuie să depună la liceele unde au fost admişi dosarele de înscriere, în perioada 17 iulie – 26 iulie.

Cei care nu au reuşit să ocupe un loc la liceu se vor putea înscrie în a doua  etapă de ADMITERE la LICEU 2013 pe 17 iulie. Ei vor fi repartizaţi la liceu pe 25 iulie, pe locurile rămase neocupate.

Citește și: