589 vizualizări 15 oct 2018

Preşedintele PSD Dâmboviţa. Adrian Ţuţuianu, a declarat luni că în continuare sunt nemulţumiţi în partid, chiar dacă a fost un vot masiv pentru Liviu Dragnea, susţinând că a avut discuţii cu mai mulţi colegi parlamentari.

"Eu ce am spus nu retractez pentru că sunt un tip vertical. Spun cu convingere şi fermitate şi am făcut discuţiile în partid, e regretabil că avem câţiva care au alte preocupări şi au înregistrat discuţii care erau până la urmă în cadrul privat. Sunt membru PSD de 20 ani, nu m-am plimbat prin partide politice, am învăţat ceva carte şi când mă pronunţ, mă pronunţ în cunoştinţă de cauză (...) Nu plec din PSD, dacă vrea cineva să mă dea afară voi aştepta până revin", a declarat Adrian Ţuţuianu.

Întrebat dacă scrisoarea citită în CEx PSD are aceeaşi susţinere din partea parlamentarilor, Ţuţuianu a răspuns: "Eu cred că sunt foarte mulţi oameni care împărtăşesc, cel puţin în parte, ce am spus. Am vorbit cu unii colegi şi nu sunt puţini deloc".

Adrian Ţuţuianu a fost unul dintre semnatarii scrisorii din PSD, prin care se cerea demisia lui Liviu Dragnea atât din fruntea PSD, cât şi a Camerei Deputaţilor. În şedinţa Comitetului Executiv ce a urmat, liderii PSD şi-au manifestat masiv susţinerea pentru Dragnea.

Senatorul PSD, Adrian Ţuţuianu, a vorbit şi despre dezbaterea în Parlament a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, menţionând că aşteaptă ca anumite texte modificate în actele normative să fie declarate neconstituţionale de CCR.

"Codul Penal şi de Procedură Penală au nevoie de modificări consistente. Eu cred că dezbaterea în Parlament trebuie să continue. Mă aşteptam să existe anumite texte discutabile pe care CCR să le declare neconstituţionale. Voi susţine în Parlament demersul de modificare a Codurilor. Codurile trebuie modificate în acord cu CCR, directiva europeană, iar prezumpţia de nevinovăţie trebuie transpusă", a afirmat Adrian Ţuţuianu, luni la Parlament.

 

Curtea Constituţională a constatat, vinerea trecută, că un număr de 64 de dispoziţii din legea de modificare a Codului de Procedură Penală sunt neconstituţionale, în timp ce 31 de dispoziţii pentru care s-au ridicat obiecţii sunt constituţionale, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei. Judecătorii Curţii s-au pronunţat pe trei obiecţii de neconstituţionalitate formulate de ÎCCJ, PNL-USR şi preşedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, CCR s-a mai pronunţat şi asupra unor excepţii de neconstituţionalitate asupra Codului Penal. De exemplu, judecătorii Curţii au decis că un articol care vizează termenul prescripţiei răspunderii penale din Codul Penal este neconstituţională. Magistraţii CCR au motivat că, în forma actuală, articolul încalcă dreptul la un proces echitabil.

Prin urmare, cele două proiecte urmează să se întoarcă în Parlament pentru punerea în acord a acestuia cu decizia Curţii Constituţionale.

 

Citește și: