Deparatmentul Eveniment
1936 vizualizări 5 mar 2012

Protagonistul atacului armat de la coaforul din zona complexului Perla din Capitală, agentul de poliţie Gheorghe Vlădan, a fost acuzat în 2005, de ameninţare, insultă şi loviri sau alte violenţe, instanţele de judecată dispunând achitarea aceastuia la fond şi recurs.

În 3 octombrie 2005, Vlădan a fost reclamat de un bărbat la Judecătoria sectorului 4 Bucureşti, pentru calomnie, loviri sau alte violenţe, ameninţare şi insultă, însă în iunie 2006 agentul a fost achitat, pe motiv că fapta nu există.

În recurs, Tribunalul Bucureşti a admis în parte, în 11 septembrie 2006, contestaţia celui care l-a reclamat pe agent. Astfel, instanţa a decis achitarea lui în baza articolului 10, litera b, Cod procedură penală, potrivit căruia "fapta nu este prevăzută de legea penală".

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a declarat, luni, că "personajul" care a deschis focul la coaforul din complexul Perla este poliţist din 2007, angajat din sursă externă.

"E un personaj, că nu pot să îi mai spun poliţist, din 2007, angajat din sursă externă. Astea sunt datele până acum", a spus ministrul Berca.

Gheorghe Vlădan a fost reţinut de anchetatori pentru omor caificat şi deosebit de grav, el fiind audiat la parchetul instanţei supreme.

Vlădan şi-a împuşcat mortal soţia şi pe casiera coaforului unde aceasta lucra, rănind totodată alte şase persoane care se aflau în unitate.

Citește și: